Egy arany- és egy bronzérem a gulyásfőző versenyről

Egy arany- és egy bronzérem a gulyásfőző versenyről
2017. September 15.
A díjátadáskor kétszer is szólították az érmihályfalviakat a Szolnokon kilencedszer megrendezett gulyásfőző versenyen. Ifj. Szilágyi József tanár beszámolója.
/vlm/Image/Show/84/

Péntek délután indult útnak a csapat, hogy sokadjára részt vegyen a Szolnokon immár 19. alkalommal megrendezett gulyásfőző versenyen. Szállásunk elfoglalása után egy röpke városnézés során P.Mobil koncerten is részt vehettünk, amit a másnap reggeli korai kelés miatt nem állt módunkban végighallgatni.

Szombaton reggel aztán serénykedni kellett, hogy a főzéshez szükséges előkészületekkel időben végezzünk, ugyanis megváltoztatták a regisztrációs sátor helyét, melynek következtében szinte a teljes utcán át kellett szállítani a főzéshez kapott tűzifát, illetve sörpadokat. A körülbelül 150 nevezett csapat 13 és 15 óra között kellett a zsűri elé tálalja az elkészített ételt.
Délután 17 órakor kezdődött az eredményhirdetés, melynek során kis csapatunk kétszer is örülhetett, hiszen diákcsapat kategóriájában a Mezőgazdasági Főgimnázium ételét díjazták bronz éremmel, míg felnőtt kategóriában a Böllérek csapata egy újabb aranyéremmel gazdagodott. A délutáni eredményhirdetés legizgalmasabb pillanata a Gulyáskirály cím adományozása volt, amely most Szolnokon maradt. A rendezvényre egyébként érkeztek résztvevők a kelet-európai országokon kívül egyebek mellett Németországból, Ausztriából, sőt, még Kínából is.

Ifj. Szilágyi József tanár

Keresés