Egy darabka Érmellék – fotósok szemével

Egy darabka Érmellék – fotósok szemével
2013. May 19.
"A mi Érmellékünk" címmel nyílt kiállítás a könyvtár galériájában szombat délután az Érmellék 2009 Fotóklub tagjainak alkotásaiból.
/vlm/Image/Show/84/
Fotókiállítás nyílt a könyvtár galériájában

Az Érmellék 2009 Fotóklub tagjai már a lassan mögöttünk lévő hét közepén elkészültek a kiállítás előkészítésével, a megnyitóra szombat délután került sor.
Bíró Károly, a fotóklub vezetője köszöntötte a megjelenteket, közöttük a Felvidékről érkezett Gömöri Fotóklub küldöttségét Benedek László vezetésével. (A két klub közötti együttműködés több éves múltra tekint vissza.)
Bíró Károly beszédében ismertette a helyi klub történetét, létrejöttének körülményeit, illetve célkitűzéseit, melybe illeszkedik az éppen megnyitott tárlat is: megörökíteni és ezáltal ismertetni a közvéleménnyel az Érmellék “kincseit”. Ezt most összesen 60 fotó által teszik meg a klubtagok, a fényképek a klub által meghirdetett – és honlapunkon is rendszeresen ismertetett – “Hónapok” című pályázatra eddig érkezett alkotásokból készített válogatás.

A klub egyébként eddig 15 kiállítást szervezett, ebből 7 alkalommal saját tagjainak, a többi esetben vendég alkotóknak.
Köszöntötte a kiállítást Nyakó József polgármester, örömét fejezve ki, hogy Érmihályfalvának van egy aktív fotós csoportja is.
Benedek László a Gömöri Fotóklub munkáját, terveit ismertette, és egyebek mellett rimaszombati kiállításra hívta meg az érmihályfalvaiakat – ehhez mindjárt támogatást ígért Nyakó József polgármester is.
A kiállítás előre nem meghatározott ideig, de valószínűleg több hétig tekinthető meg a könyvtárban.

Keresés