Egy első és egy második hely a derecskei disznótoros versenyről

Egy első és egy második hely a derecskei disznótoros versenyről
2014. February 3.
Egy első és egy második díjat hozott el Derecskéről az érmihályfalvi csapat, a hét végén megrendezett Hajdú Komák, Konok Kunok, Székely Góbék, Jó Palócok Disznótoros Versenyről.
/vlm/Image/Show/84/
A Derecskén disznótorozott érmihályfalvi csapat

Azt elmúlt hét végén hatodik alkalommal rendezték meg Derecske piacterén a Hajdú Komák, Konok Kunok, Székely Góbék, Jó Palócok Disznótoros Versenyét, melynek visszatérő résztvevője az érmihályfalvi csapat.
A mezőnyt négy ország – Magyar- és Lengyelország, Románia, illetve Szlovákia – csapatai alkották; Romániából Érmihályfalva, Nagyvárad, Szalonta, Bihardiószeg és Hegyközcsatár (Bihar megye), továbbá Székelykeresztúr (Hargita megye) volt jelen.
A csapatok mindegyike kapott egy “levágásra ítélt” sertés, melynek feldolgozása után meghatározott mennyiségű hurkát, kolbászt le kellett adni a szervezőknek, a többiből pedig több kategóriában zsűrizett ételt lehetett készíteni.
Az érmihályfalviak “étlapján” a következő ínyencségek szerepeltek:
– orjaleves reszelt tésztával;
– kolbász és hurka almával és savanyú-káposztával kisütve;
– bordakorona toroskáposztával;
– töltött császárszalonna;
– rostonsült.
A zsűri a “helyi különlegességek” kategóriájában az első díjat ítélte meg az érmihályfalvi csapatnak.
De mit ér egy disznóvágás, különösen reggel, jófajta házipálinka nélkül?! Jól tudták ezt a szervezők, akik pálinkákra is versenyt hirdettek, és ezen csapatunk a második díjat érdemelte ki.