Egy kiváló és egy feledhető félidő

Egy kiváló és egy feledhető félidő
2016. March 5.
Főleg az első félidőben nyújtott tetszetős és eredményes játékának köszönhetően meggyőző fölénnyel nyert a Nagykárolyi Viktória FCM 2008 ellen pénteken délután az Unirea.
/vlm/Image/Show/84/
Az első félidőben szinte padlóra küldtük a piros mezes vendégeket

Felkészülési időszakának utolsó edzőmeccsét játszotta pénteken délután az Unirea, amikor a Nagykárolyi Viktóriát fogadták a Praszler stadionban, napsütéses, ám hideg, szeles időben. A vendégek szintén negyedik vonalbeliek, együttesüket húsz év körüli fiatalok alkotják.

Az első félidőben nagyjából az történt a pályán, amit a mieink akartak: harcosan támadták a kaput, az elvesztett labdákat szinte azonnal visszaszerezték, jól adogattak és tetszetős, ötletes támadásokat szőttek. Nem utolsó sorban pedig eredményesek is voltak, hiszen Gábor indításából Lakatos megszerezte a vezetést, később Crisan mintegy 25 méterről elvégzett szabadrúgása (némi kapus-segédlettel) jutott a hálóba, következett Roghina, aki Gábor beadását vágta a léc alá, majd Crisan mutatta meg, hogy minden segítség nélkül is értékesíteni tud egy szabadrúgás (ha ezt egy BL-meccsen tette volna így meg, gyakori ismétlésre tarthatna számot). A vendégek egy szögletig jutottak, illetve egy távoli lövésbe a szél erőteljesen besegített, így Perényi bravúrjára volt szükség, hogy 4-0-ás eredménnyel zárjuk a félidőt.

A szünetben ifj.Fele Sándor edző éppen az eredményesség és harcosság miatt dicsérte meg tanítványait, hasonló folytatást kérve tőlük. Hát, ez nem jött be, ugyanis a második játékrészben kiegyenlítődtek az erőviszonyok, sok lett a pontatlanság és a harcosság is mintha alábbhagyott volna, aminek az lett az eredménye, hogy 10 perc alatt 2 gólt kaptunk egy kiugratás és egy kapu előtti kavarodás végén. Már kételkedni kezdtünk, hogy ugyanezt a csapatot láttuk-e korábban is, hiszen jobbnál-jobb helyzetek maradtak kihasználatlanul, ám a végén Roghina és Sándor góljai kialakították a 6-2-es végeredményt, ami biztató a bajnokság előtt.

A pályára lépett csapat: Perényi (Kis / Szkirkanics) – Horváth (Craciun), Moisi, Fórián (Tóth), Crisan, Roghina, Iovan, Pap, Sándor, Gábor (Fele Sz.), Lakatos (Bersenszki).

E hét végén kezdődik a bajnokság, ám a Bihar FC II. visszalépése miatt az Unirea szabadnapos, a második (tizenhetedik) fordulóban a Belényesi Bihorul FC-t fogadjuk, melyet az ősszel saját pályáján 3-2-re legyőztünk.

Keresés