Egy nap alatt elfogták a tettest

Egy nap alatt elfogták a tettest
2019. April 16.
Szombatról vasárnapra virradóra történt a rablás, a tettest már vasárnap azonosították és elfogták.
/vlm/Image/Show/84/
(Illusztráció)
A megyei rendőrség kedden kiadott sajtóközleménye szerint a 112-es segélyhívó telefonszámon keresztül szombaton 23.07 órakor kapák a bejelentést egy 50 éves érmihályfalvi férfitól, hogy pár perccel korábban az előtt a tömbház előtt, ahol a lakása található, egy számára ismeretlen személy megtámadta és elrabolta tőle azt az 1300 lejt, amit nem sokkal előtte nyert szerencsejátékon egy helyi vendéglátóhelyen. A támadás nyomán az áldozat 3 – 4 napon belül gyógyuló zúzódásokat szenvedett, áll a közleményben, mely azt is tudtul adja, hogy a rendőrség már vasárnap azonosította az elkövetőt egy 23 éves érkörtvélyesi fiatal személyében, aki Érmihályfalván fogtak el, tőle 1100 lejt sikerült is visszaszerezni. A tettest előbb 24 órás őrizetbe vették, majd hétfőn a margittai bíróság mellett működő ügyészség javaslatára 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték.
A bűneset gyors megoldása érdekében a rendőrséggel együttműködött a Városháza. Nyakó József polgármester elmondta: a rendőrség képviselőivel együtt tanulmányozták a városban működő térfigyelő kamerák felvételeit vasárnap, melyek révén szinte lépésről lépésre nyomon lehetett követni az eseményeket, aminek eredményeként már tettének elkövetése után nem egészen egy nappal rács mögé is kerülhetett a garázda.
“Mindez azt mutatja, hogy jól és hasznosan működik a rendszer, amit nemrégiben modernizáltunk és kibővítettünk. Az ügy gyors felgöngyölítése elrettentő példa lehet a közöttünk élő vagy idetévedt rossz szándékú emberek számára és elégtétel mindazoknak, akik a törvények betartásával igyekeznek építeni saját és közösségünk életterét”, hangsúlyozta a polgármester.

Keresés