“Egy ötletből csodálatos dolog születhet”

“Egy ötletből csodálatos dolog születhet”
2013. June 7.
Soha ennyi pénzt még nem adtak össze szponzorok Nyíló Akác Napokra, mint idén - mondta Nyakó József polgármester a fesztivál támogatóinak tartott fogadáson.
/vlm/Image/Show/84/
Beszámoltak a szponzoroknak

Csütörtök délután tartották meg a kultúrházban azt a fogadást, melyen a város vezetői és a XXI.Nyíló Akác Napok szervezői megköszönték a fesztivál támogatását a szponzoroknak, ugyanakkor beszámoltak a pénzek felhasználásáról.
A megjelenteket Nyakó József polgármester köszöntötte. A huszonegyedik “a legek fesztiválja” volt – fogalmazott -, és egy ilyen “leg”, hogy az eddigiekhez képest most gyűlt össze a legtöbb pénz a szponzoroktól. A megszervezés feltételei is változtak, a szervezők a tökéletességre törekedtek, és az önkormányzat is jelentős összeggel állt a támogatók sorába.

A polgármester kifejtette, hogy a város arculatát is igyekszenek a terveik szerint továbbra is emelkedő színvonalú fesztiválhoz méltóvá tenni, és mindkét tevékenységet az átláthatóság kell jellemezze. Munkájukkal igyekeznek a lakosságot is arra ösztönözni, hogy legyen társ a város rendezésében.
A fesztiválra vonatkozó számadatokat Chis Gheorghe tanácsos, a gazdasági szakbizottság elnöke ismertette, sorolva a bevételi és kiadási oldal tételeit (ennek részleteit már ismertettük, ez ide kattintva érhető el). A pénzügyi beszámolóval kapcsolatban egyetlen kérdés sem hangzott el.
“A Nyíló Akác Napok sorozata egy bizonyíték arra, hogy egy ötletből milyen csodálatos dolog születhet” – vette át a szót újra a polgármester, hozzátéve, hogy a közösség iránt mindenkinek megvan a maga felelőssége. Az összejövetel résztvevői tapssal köszöntötték id.dr.Lunczer Jánost, aki a kezdetektől egyik szervezője a fesztiváloknak önálló programjaival, illetve Kiss Csabát, aki műszaki szakemberként szintén már “része” az eseménysorozatnak.
A továbbiakban a svédasztal került a fénypontba. Ez nem jelent újabb kiadást, még benne van a felsoroltakban – jegyezték meg a vendéglátók.