Egy pont, és más semmi…

Egy pont, és más semmi…
2012. October 13.
A IV.-Liga kilencedik fordulójában rendezett ma délutáni találkozón az Unirea hazai pályán 1-1-es félidő után 1-1-re végzett a Vaskohsziklási CSO csapatával.
/vlm/Image/Show/84/
Egy pontra futotta a fekete mezes Unirea erejéből

A közismert Békeffi-Eisemann operett címét parafrazálva (Egy csók, és más semmi) itt abba is hagyhatjuk a fenti idézetet, hiszen míg a sláger úgy folytatódik, hogy “a vágyam csak ennyi” – nos, nekünk nem csak annyi, hanem az Unirea első győzelme, és az azzal járó 3 pont volt a vágyunk. Nem teljesült. Bár lehet akár pozitívan is magyarázni az eredményt, hiszen ez a döntetlen azt is jelenti, hogy a csapat ezzel megduplázta eddigi pontjai számát

Csűri Sándor edző a következő gárdát szerepeltette: Szász – Nagy, Ruszkai, Sándor, Fele Sz., Illés, Klein, Létai, Roghina, Pap (65. Szalai), Lakatos.

Mindkét csapatnak a győzelem volt a cél az alsóházi rangadón (az Unirea a 16. míg Vaskohsziklás a 14. helyen állt, illetve maradt is), és ez meg is látszott a játékon: csapkodó mezőnyjátékot láttunk, gólhelyzetet valójában nem is lehetett feljegyezni az első félórában. Az első játékrész utolsó harmada aztán mozgalmasabb lett. A 30. percben egy kiugratás őrizetlenül találta a vendégek egyik csatárát, aki a kiszolgáltatott helyzetbe került Szász mellett a hálóba lőtt – 0-1. A 35. percben Roghina hajszál híján egydenlített, amikor mintegy 35 méterről bivalyerős szabadrúgást küldött meg, ami a felső lécről a gólvonal elé csapódott, onnan felszabadítottak védők. Az egalizálás aztán csak sikerült még az első félidőben: a 43. percben Illés harcosságát lehetett dícsérni, aki a jobb oldalon egyéni akció végén jól ívelt középre, Lakatos pedig – ahogyan tanítják – a kapus mozgásával ellentétes irányba fejelte a labdát – 1-1.

A második félidő elején letámadta ellenfelét az Unirea – érződött, hogy dűlőre akarják vinni a dolgot, és jó is lett volna mihamar gólt szerezni, mert várható volt, hogy a tempósabb iramban elfogy az erő… A gól nem jött össze, annak megszerzéséhez Pap állt a legközelebb a 61. percben, amikor lövését a vendégek kapusa bravúrosan kitornázta a jobb felsőből. Amint az várható volt, az idő előrehaladtával fogyott az erő (egyébként mindkét oldalon), pontatlan passzok, elképzelés nélkül előrevágott labdák követték egymást. Az utolsó gólszerzési lehetőség Fele Sz. előtt adódott a 88. percben, amikor a rövid sarokra tartó lövését a kapus hatástalanította. A 3 perces hosszabbítás sem hozta meg a plusz két pontot jelentő találatot, maradt a döntetlen.

Sok bírálatot kapott a játékvezető a vendégek, de a hazaiak kispadjáról is. Minderre mit lehet mondani? Kellett volna rúgni 2 – 3 gólt, és akkor kit érdekelne, hogy hibázott-e a sípmester egyszer-máskor, hiszen az eredményt befolyásoló tévedése nemigen volt, gólt meg mégsem rúghat a játékosok helyett

A forduló néhány találkozóját vasárnap délután játsszák, ezért a tabellát csak később tudjuk közölni.

Az ifjúsági csapatok találkozóját 0-0-ás félidő után a vendégek nyerték 3-0-ra.

Az Unirea a következő, 10. fordulóban a Keményfoki Victoria vendége lesz.