Egy pont Margittáról

Egy pont Margittáról
2016. April 12.
Egy ponttal tért haza az Unirea Margittáról. A következő fordulóig egy kupameccs is vár a csapatra.
(Archiv fotó)

Baljós előjelekkel indult el az Unirea a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 21. fordulóbeli meccsét lejátszani Margittára. Egyrészt az ősszel szinte vért izzadva szereztük meg a három pontot ellenük hazai pályán, másrészt idén még nem sikerült ponto(ka)t szereznünk, és ha mindez még nem lenne elég, a szombati edzésen megsérült Perényi kapus is… Helyét Kis Márk vette át, aki jól teljesítve végezte feladatát, a kapott gólról nem tehetett.

De kezdjük az elején.

Vasárnap délután, nagyszámú nézőközönség előtt, az első félidőben jól játszottunk, ifj. Fele Sándor edző szavaival élve a csapat végre megmutatta igazi arcát, azt, amit az elmúlt három tavaszi meccsen hiányoltunk. Inkább pontrúgásokból adódtak helyzeteink, gólt azonban nem tudtunk szerezni, igaz, az ellenfél sem.

A második félidőben kiegyenlítettebb lett a játék, ám a hazaiak játékában “nem volt benne” a gól, ennek ellenére vezetéshez jutottak, egy megpattant lövésük kötött ki a hálónkban – 1-0. Ezek után döntött úgy ifj.Fele Sándor, hogy Lakatost a középpályáról előreküldi Gego mellé, ami jó húzásnak bizonyult, mert utóbbi passzából előbbi szerezte meg az egyenlítő gólt, megoldva egy kapus elleni egy az egyben helyzetet – 1-1.

A pontszerzés újra alapot ad a csapat önbizalmának növekedéséhez, összegzett az edző, aki a következő csapatot szerepeltette: Kis – Vadkerti, Iova, Moisi, Crisan, Pap (70.p. Roghina), Tóth, Lakatos, Fele Sz. (90.p. Fórián), Gábor (66.p. Sándor), Gego.

Az ifjúsági csapat 2-1-es győzelemmel tért haza Margittáról.

A forduló további eredményei és a tabella állása ide kattintva tekinthető meg.

A fentebb említett önbizalomra a következő fordulóban szükség is lesz, hiszen az a Madarászi SK látogat szombaton a Praszler stadionba, melyet ugyan az ősszel legyőztünk saját pályáján 2-1-re, ám ők ennek ellenére előttünk vannak a pontvadászatban.

Szombatig azonban az Unirea még egyszer pályára lép: szerdán Székelyhídon a helyiek ellen játszanak Román Kupa meccset, melyen várhatóan az ifjúsági játékosok kapnak nagyobb szerepet.

Keresés