Egy szolgáltató, szelektív gyűjtés

Egy szolgáltató, szelektív gyűjtés
2019. January 28.
Sikertelen volt a közbeszerzési eljárás, amit újra kell indítani. Marad az eddigi gyakorlat, némi változással.
/vlm/Image/Show/84/
(Illusztráció)

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Városháza közbeszerzési eljárást indított a szemétszállításra, a nemrég változott vonatkozó törvények szellemében. Karsai Attila alpolgármestertől megtudtuk, hogy csupán egyetlen cég jelentkezett a szolgáltatás elvégzésére, ám az sem tett eleget teljes egészében a követelményeknek. Mindez azt jelenti, hogy a teljes eljárást újra kell kezdeni, ami várhatóan március végéig elhúzódik.

A szemétszállítás addig is marad a jelenlegi formájában, pontosabban annyi változás lesz, hogy eleget téve a szelektív gyűjtés törvényes kötelezettségének, a kuka mellé mindenki egy zsákba gyűjtheti a papírt, üveget, fémet, műanyagot. A kukát és a zsákot tehát egyetlen szolgáltató fogja a megszokott napokon üríteni/elvinni, de külön járművekkel. Az első zsákokat az utcákon a városháza alkalmazottai hordják ki ezen a héten (amiért nem kell fizetni), a továbbiakban pedig az elvitt zsákok helyet újat hagy a szolgáltató.

A szemétszállítás változatlan díját a Városháza pénztárában kell fizetni, annak függvényében, hogy hány személy van egy háztartásban. “Kérjük azokat, kiknél változott a család összetétele az elmúlt időszakban, jelezzék azt a Városháza munkatársainak”, kéri az alpolgármester.

Keresés