Egy tonna elektromos hulladékot szedtek össze

Egy tonna elektromos hulladékot szedtek össze
2012. August 21.
Az elmúlt szombaton, majd hétfőn egy elektromos és elektronikus hulladékot gyűjtő autó járta a város utcáit. Mint megtudtuk, intézmények bármikor köthetnek szerződést hasonló akcióra.
/vlm/Image/Show/84/
Elektromos hulladékot gyűjtöttek

Az elmúlt szombaton, majd hétfőn egy elektromos és elektronikus hulladékot gyűjtő autó járta a város utcáit, hangosbemondón hívta fel magára a figyelmet.

Mint megtudtuk, mintegy 1000-1100 kilogram hulladékot gyűjtött össze, ami viszonylag kevésnek nevezhető, tekintve a város méretét.

Az összegyűjtött holmik egy Mezőtelegden lévő telepre kerültek, ahol minden darabot alkatrészeire szednek (fém, műanyag, fa), és azok így kerülnek újrahasznosításra.

Hasonló akciót önkormányzatok, intézmények bármikor maguk is rendelhetnek, nem kell arra várni, hogy az ezzel foglalkozó cégek mikor kerítenek újra sort egy adott településre, de az is egy megoldás, hogy az adott önkormányzat vagy intézmény maga szervezi meg az akciót, és az erre szakosodott cégek csupán az elszállításról gondoskodnak. Akár rendszeres – havonta, félévente – akciókat is le lehet kötni.

Külön kategóriába esik, és külön begyűjtést lehet szervezni villanyégőkre, neoncsövekre.

A témában érdeklődni lehet a nagyváradi Bene International cégnél, tel.: 0259-406277, 0731-372103.