Egy újabb pályázattal “állnak be a sorba”

Egy újabb pályázattal “állnak be a sorba”
2018. August 29.
Egy új napközi építését és utcák modernizálását célzó pályázat leadásáról is döntött az érmihályfalvi Helyi Tanács. Mint elhangzott: a tervvel beállnak a sorba, ahol még nagyon sokan állnak.
/vlm/Image/Show/84/
A képen látható két épületről van szó a megszavazott projektben

Az érmihályfalvi képviselő-testület hétfőn délben tartott augusztusi ülésének egyik napirendi pontja volt egy újabb pályázat leadásáról dönteni. A téma felvezetéseként Nyakó József polgármester elmondta: egy úgynevezett integrált fejlesztési programról van szó, benne egy 200 gyerek számára alkalmas új napköziotthon építéséről, plusz a hozzá vezető utak modernizálásáról. A pályázatot olyan méretű városok számára írták ki, mint Érmihályfalva és a leadással is időben vannak. A reménybeli új épület a Köztársaság utcán lenne, két olyan épület udvarában melyek most is az oktatás szolgálatában állnak: az egyik az egykori „pionírház”;, melyben most is napközi működik, a másik a közvetlen mellette lévő „Voloseni-ház”;, melyben ugyancsak napközis csoportok vannak, de voltak osztályok is, és az általános iskola könyvtára. A jelenleg létező épületeket a terv szerint lebontanák, természetesen csak az új felépülte után, a helyüket parkoló és zöldövezet foglalná el. A pályázat második részeként az Ady Endre utcát, továbbá a Vörösmarty Mihály utcát (részben, a nemrég átadott szakasz folytatásként), illetve a Forráskút utcát tennék rendbe.

A polgármester hangsúlyozta, hogy egy próbálkozásról van szó, tehát nem kell készpénznek venni a sikert, amint fogalmazott: „beállunk a sorba, ahol nagyon sokan állnak még, de ha nem próbáljuk meg, biztos nem is nyerünk”;. Az előterjesztést a tanácsosok kérdések feltétele nélkül, egyhangúan megszavazták. Bár nem tartozik szorosan hozzá, de kapcsolódik a témához a polgármester megjegyzése, hogy a tavasszal a Városházán vizsgálódott számvevőszéki ellenőrök megjegyezték, nem nézik jó szemmel, ha az elöljáróság „terveket készít az asztalfióknak”;. Ezzel szemben ezek a tervek igen jól jönnek, amikor adódik egy pályázati lehetőség, amire már kész, vagy kis módosítással elkészíthető dokumentációval rendelkeznek, hiszen a leadásnál nem utolsó szempont a gyorsaság.

(Bihari Napló)