Egyetértettek az iroda bővítésével

Egyetértettek az iroda bővítésével
2017. December 22.
A tanácsosok egyhangúan elfogadták az év utolsó képviselő-testületi ülésén, hogy újabb helyiséget adjanak a Bihar megyei Gyermek- és Társadalomvédelmi Főigazgatóság irodájának használatába.
/vlm/Image/Show/84/
Készül az épület tetőzete. Lent: a városháza korábbi épülete

Pénteken délelőtt tartotta utolsó 2017-es ülését a Helyi Tanács. Ennek egyik napirendi pontja volt véleményezni azt a javaslatot, mely eleget tesz a Bihar megyei Gyermek- és Társadalomvédelmi Főigazgatóság (DGASPC) kérésének: egy újabb helyiséget vennének használatba a Mester utcai ingatlanban, ahol irodájuk működik.

Ahogyan arról beszámoltunk, az elmúlt héten kezdődött meg az épület felújítása, és már akkor hírül adtuk azt is, hogy az ott lévő, eddig gyakorlatilag a fogyatékkal élő emberek ügyeinek intézésével foglalkozó iroda bővítené tevékenységi körét azzal, hogy szakemberek bevonásával terápiás foglalkozásokat tartanának a rászorulóknak.

Nyakó József polgármester a téma előterjesztése során tájékoztatta a tanácsosokat néhány részletről, azzal foglalva össze mondandóját, hogy “az épület új arculatot kap”.

A javaslatot a tanácsosok kérdések feltétele nélkül, egyhangúan elfogadták.

A polgármester egyúttal azt is elmondta, hogy a város tulajdonában lévő épületek felújításának sorában a főtér másik végén lévő, a városházának korábban helyet adó épület következne. (Érdekesség, hogy annak idején éppen úgy bankszékház volt ez is, mint a fenti épület.) Erről már volt szó korábban: a külső – belső felújítás mellett manzárdot is kialakítanának. A szükséges dokumentáció készen van, várják, hogy 2018-ban lesz-e olyan pályázati lehetőség, ahova le lehet tenni.

Keresés