,,Egyetlen batyunk, botunk, fegyverünk az anyanyelv”

,,Egyetlen batyunk, botunk, fegyverünk az anyanyelv”
2023. February 28.
Kanyadi

A címbéli idézet a mottója a Kányádi Sándor szavalóversenynek, amelynek helyi-körzeti  szakaszát  hétfőn 15 órai kezdettel tartották a Gizella Művelődési Központban. A helybéli kisdiákokon kívül, Érsemjénből, és Érkörtvélyesről érkeztek kisdiákok a megmérettetésre, szám szerint harmincketten mutatták meg tudásukat a szülők, pedagógusok és a zsűri előtt. Gábor Éva tanítónő a rendezvény szervezője és moderátora üdvözölte a megjelenteket, örömének adott hangot, hogy végre a megszokott formában de már egy új, méltó környezetben szavalhatnak a diákok. Megjegyezte, minden résztvevő nyertese ennek a versünnepnek, javaslatként még hozzátette, próbáljanak a résztvevők ritkábban hallott versekkel készülni, az mindig plusz pontot jelent az értékelés során. Köszöntötte a zsűrit, amely most Gheri Judit könyvtárvezetőből, Boros Emőke és Fele Sütő Tímea a Zelk Zoltán Gimnázium tanárnőiből állott. A gyerekek három korosztályos csoportban indultak, előkészítő-elsős, másodikos-harmadikos és negyedik osztályos kategóriákban.

Miután minden kisdiák elszavalta választott versét, a zsűri elvonult értékelni a produkciókat, Gábor Éva tanítónő interaktív játékra invitálta a jelenlévőket, majd pedig a Nyíló Akác Néptáncegyüttes szórakoztatta a közönséget. A zsűri döntése után a következő sorrend alakult ki:

Előkészítő-első osztály, 1. Kiss Sebastian Erik (Érkörtvélyes), 2. Bánházi Kincső (Érmihályfalva), 3. Szabó Adrienn Nikoletta, dícséretben részesült Sághi Lizett és Suciu Hanna.

Második – harmadik osztály,  1. Simon Szilárd (Érmihályfalva), 2. Barna Fanni (Érmihályfalva), 3. Szalai Zalán Ervin dícséretet kapott Gergely Cristian

Negyedik osztály, 1. Fele Jázmin Fanni (Érmihályfalva) 2. Hamza Vanessa Viktória (Érmihályfalva)

Gábor Éva tanítónő minden résztvevőnek, felkészítő pedagógusnak és a zsűri tagjainak emléklapot adott át, munkájuk elismeréseként.

Csoportonként az első két helyezett képviseli körzetünket a Nagyszalontán megrendezendő megyei döntőn. Zárásként Boros Emőke tanárnő értékelte a gyerekek teljesítményét, kiemelte, nagy öröm megélni, hogy ilyen sok gyerek szereti és bátran felvállalja a versmondást, hozzátette, a pontozásnál minimális különbségek voltak, nagyon kevesen múlott a továbbjutás a megyei döntőre.

A rendezvényt az Érmihályfalváért Egyesület támogatta.

Balázs József Attila

A képen a megyei döntőbe jutott és dícséretben részesült diákok láthatók