Egyre többen szépítik, gazdagítják utcáink arculatát

Egyre többen szépítik, gazdagítják utcáink arculatát
2017. April 27.
Köszönet és kérés - Nyakó József polgármester üzenete a háztulajdonosoknak.
/vlm/Image/Show/84/

Örömmel látom, hogy felújítások után egyre több régi épület visszakapja régi arcát, és az új házak is nagyon sok esetben igényességről és tehetősségről tanúskodnak.

Egyre többen építkeznek és újítanak fel épületeket ízlésesen, szépítve, gazdagítva városunk utcáinak arculatát.

Úgy gondolom, hogy a Nagyújváros szépen felújított épületei is megérdemlik azt a „nyilvánosságot”; amit, a tuják lecserélése által kapnak.

Gratulálok és köszönöm minden tulajdonosnak, hogy igyekezett régi „fénybe”; helyezni városunk évek óta elhanyagolt, lerobbant épületeit.

Sajnos, ennek a jelenségnek az ellenkezőjével is gyakran szembesülünk. Az elhanyagolt porták, omladozó épületek, főleg, ha központi helyeken vannak, megengedhetetlen módon rontják a városképet.

Számtalan magánház, köztük a főtér páros oldali tömbházai is, felújításra, de legalább állagmegőrző javításra szorulnak.

Azt a veszélyt, amit ezek az épületek jelentenek a járókelők számára, nem tudjuk tovább tolerálni, kénytelenek leszünk szankciókat alkalmazni, mielőtt a libegő cserepek vagy a lógó téglák nem okoznak komoly bajt. Ezúton is kérek minden tulajdonost, hogy tegye rendbe házát, utcafrontját, hogy ne kényszerüljünk büntetni, ha azt látjuk, hogy a meggyőzés eredménytelen.

Nyakó József polgármester