Együtt farsangoltak a testvérvárosi vendégekkel

Együtt farsangoltak a testvérvárosi vendégekkel
2019. February 20.
Hogyan került kapcsolatba Budapest 16. kerületén keresztül Érmihályfalva a 30. századbeli Mézga-rokonnal, MZ/X-szel? Ez is kiderült a hét végén tartott farsangi bálon, melyen a testvérvárosok képviselői is jelen voltak.
/vlm/Image/Show/84/
Az elmúlt szombaton tartották meg az érmihályfalvi Gödör rendezvényházban a helyi RMDSZ-szervezet és az Érmihályfalváért Egyesület szervezésében a már hagyományos farsangi bált. Mintegy százan vettek ezen részt, ennyi már évek óta a körülbelüli létszám, hiszen ezt meghatározza a terem még kényelmesnek és praktikusnak mondható befogadóképessége. A helyiek mellett természetesen idén is képviseltették magukat a testvértelepülések: Balmazújvárosból jelen volt Hegedűs Péter polgármester és felesége, Kalmár Zoltán hatósági osztályvezető és felesége, illetve dr. Hajdú Miklós aljegyző, Budapest 16. kerületéből Szász József alpolgármester, illetve Antalóczi Csaba és Dobre Dániel képviselők, Hajdúnánásról dr. Csiszár Imre alpolgármester. A megjelenteket a házigazdák nevében Nyakó József polgármester köszöntötte a vendégek közül Hegedüs Péter és Szász József mondott köszöntő szavakat, továbbá Biró Rozália és Szabó Ödön képviselők.
A résztvevők nagyrésze, ahogyan az lenni szokott, jelmezben vett részt a mulatságon, melyhez a Retroboys együttes szolgáltatta a zenét, a finom falatokról pedig a Papaya étterem gondoskodott. Idén sem maradt el a jelmezek felvonulása, majd a közös zsűrizés, ennek eredményei: 1. Nővérke (Merkel Beáta), 2. Mézga család (Sütő Stella és Árpád, Ifj. Bánházi Miklós és Brigitta), 3. cowboyok csapata (Sütő, Baghiu, Oláh S., Oláh I., Gacsádi, Kovács és Nagy családok). A vendégek különdíjakat adtak át: Tasó László országgyűlési képviselő különdíját (melyet távollétében adtak át) a Horgász – Sellő páros (ifj. Nagy László és Evelyn) vehette át, a hajdúnánási különdíj a Messi – Suarez “barcás csatárpároshoz” (Csomós Gyula és Noémi) került. A budapestiek két díjat is átadtak: egyet a (valódi) pincérlányoknak, a másikat pedig a már említett Mézga családból Aladárnak (ifj. Bánházi Miklós) utóbbit azzal indokolva, hogy a klasszikus rajzfilmbeli történet szerint a főszereplő állítólag a ma a 16. kerülethez tartozó Rákosszentmihályról teremtett kapcsolatot 30. századi köb-ükunokájával, MZ/X-szel. Így volt vagy sem, senki nem kételkedett, inkább a szórakozásra fordítottak figyelmet, mely hajnalig tartott.

Keresés