EKG-t vettek az orvosi ügyeletnek

EKG-t vettek az orvosi ügyeletnek
2015. October 22.
Egy korszerű, diagnózist is megállapító, számítógéppel vagy anélkül is működő EKG-készülékkel gazdagodott az orvosi ügyelet.
/vlm/Image/Show/84/
A képen láthatóhoz hasonló a készülék

Júniusban adhattuk hírül, hogy az Egészségügyi Központ épületében működő állandó orvosi ügyelet egy korszerű újraélesztő készülékkel gazdagodott. A minap egy elektrokardiográf (EKG)-készülékkel gyarapodott az egészségügyi szolgálat.

Amint azt annak idején megírtuk, a tavaly nyáron újraindított ügyeletet az önkormányzat a maga lehetőségei szerint támogatja, például azzal is hogy modern készülékekkel látja el.

Karsai Attila alpolgármestertől megtudtuk: a készüléket az ügyelet vezető orvosa, dr.Turucz Mária javaslata alapján választották ki, az az önkormányzat tulajdona és használatba adták a szolgálatnak (akár csak korábban az újraélesztő készüléket).

A korszerű, minisztériumi jóváhagyással forgalomba hozott szerkezet képes diagnózist is megállapítani, működtethető számítógépre csatolva vagy anélkül is.

Az alpolgármester hozzátette: idén valószínűleg már nem lesz újabb fejlesztés az ügyeleten, ám a támogatás jövőre is folytatódik.

Keresés