Eladásról és vásárlásról döntöttek

Eladásról és vásárlásról döntöttek
2014. August 29.
Egy terület megvételéről, és helyiségek eladásáról döntött a képviselő-testület péntek délelőtt tartott augusztusi gyűlésén.
/vlm/Image/Show/84/
Megvásárolják a közvécé alatti területet

A péntek délelőtt tartott képviselő-testületi ülés egyik napirendi pontja területvásárlás volt. Nyakó József polgármester felvezetőjében elmondta, hogy a “fiatalabb” tömbházak mögötti közvécé alatti területről van szó. Az illemhely egyrészt nem a város területére épült annak idején, másrészt nem is tölti be a neki szánt szerepet, ám nem is tudnak mit kezdeni vele, amíg mások birtokán található. Két telektulajdonos is van, az egyik rész egy magánszemélyé, a másik egy vállalkozóé, mindkettő eladja. Összesen 2,11 ár területről van szó, a polgármester szerint a vásárlás “belefér” a városfejlesztési tervbe, és mellette szól, hogy elkerülik a telektulajdonosok által kilátásba helyezett pereket, illetve használhatóvá tudják változtatni valamilyen formában az “intézményt”.
Egy másik napirendi pont helyiségek eladásáról szólt. Az egyes számú, a városi park, illetve a Kincs panzió melletti óvoda udvaráról nyíló helyiségekről van szó, melyek azonban a szomszédos, magántulajdonban lévő ingatlanban vannak. Bennük az általános iskola levéltára van pillanatnyilag, ám utóbbit rövidesen elköltöztetik onnan egy megfelelőbb helyre, és nincs akadálya, hogy a helyiségeket megvegye az épület tulajdonosa.
Mindkét határozati tervezetet egyhangúan megszavazták a tanácsosok.

Keresés