Elbontották a régi telefonpóznákat

Elbontották a régi telefonpóznákat
2013. February 9.
Lakossági észrevétel nyomán került sor a Kisújvároson a balesetveszélyt jelentő, régi telefonoszlopok bontására pénteken.
Bontották a régi telefonpóznákat

Talán 15 éve is van már, hogy a hagyományos telefonvonalakat digitálissal cserélték le, akkor váltak feleslegessé az utcai oszlopok, illetve a közéjük kifeszített kábelek. Ezek nagy részét el is távolították akkoriban, ám például a Vörösmarty Mihály utcában (Kisújváros) számos ott maradt. Az évek során az időjárás hatására ezek az oszlopok balesetveszélyessé lettek, főleg azok, melyeken ott maradtak a vízszintes tartókarok, rajtuk az üvegből készült szigetelő elemekkel. Utóbbiakból időnként lepotyogott egy-egy, amikor már nem bírta súlyukat az elkorhadt fadarab, ami szintén alászállt. Szerencsére senki nem volt rosszkor rossz helyen, tehát senki fejére nem estek rá, de ez bármikor megtörténhetett volna.
Lakossági észrevétel nyomán Karsai Attila alpolgármester küldött kérést az illetékes Romtelecom cégnek, mely egy alvállalkozója révén napokon belül intézkedett, és pénteken délben azt láthattuk, hogy bontják az oszlopokat, így megszűnt a balesetveszély.

Keresés