Elektromos hulladékért tizenegy ajándék

Elektromos hulladékért tizenegy ajándék
2013. September 21.
Pénteken este a Városházán sorsolták ki azokat a szerencséseket, akik a leadott elektromos és elektronikus hulladékért cserébe vadonatúj készülékeket nyertek. A nap folyamán összesen mintegy 5 tonna kacat gyűlt össze.
/vlm/Image/Show/84/
Sokan voltak kíváncsiak a sorsolásra

Ahogyan arra felhívtuk a figyelmet, pénteken délelőtt 10 és este 19 óra között lehetett a használhatatlanná vált elektromos és elektronikus készülékeket leadni a Városháza parkolójában, illetve az akció szervezőinek egy kisteherautója is járta az utcákat egész nap. Utóbbi egyrészt hívásra házhoz ment a nagyobb darabokért, másrészt hangosbeszélőn hirdette a lehetőséget. Aki bármilyen holmit leadott – akár csak egy darabot is – tombolaszelvényt kapott, a sorsolást pénteken este tartották a Városháza földszintjén.
A megadott időpontban számos kerékpár parkolt a bejárat előtt, ez is jelezte, hogy sokan kíváncsiak a sorshúzás eredményére. A megjelenteket Nyakó József polgármester köszöntötte, megköszönve a szervezők munkáját, illetve a lakosok szorgalmát, hiszen estére kiderült, hogy a korábbi hasonló akciókat túlszárnyaló szorgalommal

adták le a kacatokat – a szervezőktől megtudtuk, hogy összesen mintegy 5 tonna holmi gyűlt össze.
A tombolaszelvények másolatait egy nagy dobozba gyűjtötték, összekeverték, majd a jelenvolt gyerekek húztak ki egyet-egyet, továbbá néhány felnőtt közreműködésére is sor került. Tizenegy ajándék talált gazdára, az alábbiak szerint (akik neve mellett nem szerepel az utcájuk neve, azok a helyszínen átvették nyereményüket, akikhez oda van írva, azok esetében ez az azonosítást szolgálja, hogy hírét vehessék szerencséjüknek):
– 3 vasaló – Buzi Mónika
– Bersánszki Borbála
– Szilágyi Judit (Kossuth Lajos utca)
– 3 sarokcsiszoló – Zaman Mónika (Arany János utca)
– Pap János (Mihai Eminescu utca)
– Pál Gyöngyi (Forráskút utca)
– 3 kávéfőző – Pop Agneta
– Molnár Sándor
– Tusa Piroska (Forradalom útja)
– 1 porszívó – Urszui Bianka
– 1 mikrohullámú sütő – Rákóczi Ferenc.
Akik nem voltak jelen, nyereményüket hétfőtől vehetik át a Városházán, ahol Indrie Ovidiu környezetvédelmi referenst kell keressék. Az átvételhez szükséges a személyi igazolvány (buletin), kiskorú esetében a keresztlevél, illetve a kapott szelvény.

Keresés