Elhozták a Zöld Erdély Egyesület vezetői Kecskés Zsolt jutalmát

Elhozták a Zöld Erdély Egyesület vezetői Kecskés Zsolt jutalmát
2013. March 4.
Vasárnap délben Kecskés Zsolt átvehette azt a jutalmat, melyet a Zöld Erdély Egyesület pályázatára beküldött dolgozatával nyert. Az egyesület vezetői találkoztak a polgármesterrel is.
/vlm/Image/Show/84/
Jobbról balra: Kecskés Zsolt, Kovács Zoltán Csongor, Lészai István

Ahogyan arról beszámoltunk, a Zöld Erdély Egyesület (ZEE) által kiírt pályázatot Kecskés Zsolt nyerte – részletek ide kattintva.
A pályázat kiírói vasárnap délben látogattak Érmihályfalvára, hogy átadják a nyertesnek a jutalmat, illetve, hogy saját szemükkel győződjenek meg a pályázati dolgozatban leírtakról.
Kovács Zoltán Csongor biológus-geológust, a ZEE elnökét, illetve Lészai István biológust, a ZEE alelnökét nem csak Kecskés Zsolt várta, de fogadta őket irodájában Nyakó József polgármester is.
Az egyesületi elnök szervezetükről elmondta, hogy azt 2003-ban alapították kolozsvári, Erdély minden részét képviselő, környezetükért tenni akaró egyetemisták. Az általuk feltérképezett ügyeket felkarolják, és a tagok sokféle szakosodását kihasználva keresik a megoldásokat.
Első alkalommal írtak ki hasonló pályázatot, melyre meglepetésükre csupán 4 jelentkező akadt, miközben legalább 40-re számítottak. Céljuk volt (lett volna) kikérni az emberek véleményét arról, ők milyen környezeti veszélyt látnak maguk körül.
Érmihályfalva gondja – bár a helyi lakosoknak nagyon fontos, és amit Kecskés Zsolt “világgá kiáltott” – nem egyedi és ebben a formában nem is a legsúlyosabb, amivel találkoztak, mondta el Kovács Zoltán Csongor, miután meghallgatta Nyakó József ismertetőjét a várost átszelő patakról, mely főleg a városközponton túli részével gyakorlatilag egy csatorna szerepére van kárhoztatva.
A polgármester örömének adott hangot a pályázat kiírását illetően, illetve gratulált Kecskés Zsoltnak, akinek aktív hozzáállása nem ismeretlen, tavaly a helyi RMDSZ Márciusi Ifjak Díját is megkapta.
A városvezető bemutatta továbbá azokat a beruházásokat, melyek folyamatban vannak a város csatornázásának megoldására, és mint a vendégek számára is kiderült, nem az akaratban, a tervekben, illetve az arra illetékesek szakmai hozzáértéséveben rejlik a hiányosság, hanem az anyagi fedezetben. A ZEE pedig éppen előbbiekben tudott volna segíteni, bár utóbbiban is megpróbálnak…
Az egyesületi elnök természetesen nem felejtette el Kecskés Zsoltnak átadni a megnyert jutalmat sem, aztán vendégek és házigazdák együtt is megnézték a szóban forgó, jobb sorsra érdemes patakot.

Keresés