Elhunyt Vénig László fotóművész

Elhunyt Vénig László fotóművész
2013. June 1.
Pénteken 82 éves korában elhunyt Vénig László nemzetközileg is ismert nagykárolyi fotóművész, aki az Érmellék 2009 Fotóklub meghívására városunkban is bemutatta alkotásait, illetve baráti kapcsolatot ápolt a klub tagjaival.
/vlm/Image/Show/84/
Vénig László az érmihályfalvai fotósok körében (fotó: Érmellék 2009 Fotóklub)

Vénig László kiállítása november közepén nyílt meg a könyvtár galériájában. Bíró Károly, az Érmellék 2009 Fotóklub elnöke akkor úgy mutatta be a nagykárolyi fotóművészt, mint aki már évtizedekkel ezelőtt is példaképnek számított a fotósok között, jellegzetes látásmódja, technikai tudása okán. “Vénig László képeinek mondanivalója egyértelmű, éppen ezért azt értjük általuk, amit a művész mondani akar nekünk, közölni akar velünk” – mondta Bíró Károly.

A Nemzetközi Fotóművész Szövetség Művésze cím birtokosa válaszában elmondta: 82 éves, és “az tartja benne a lelket”, hogy optimista ember, ez tükröződik alkotásaiban is.

Vénig László – aki az Érmellék 2009 Fotóklub “Hónapok” című állandó pályázatának zsűrizését is vállalta, és végezte még az elmúlt hónapban is – közel 53 évig állt a fényképezés szolgálatában.