Elkészült az Iskolaház látványterve

Elkészült az Iskolaház látványterve
2017. February 3.
Elkészült az érmihályfalvi Iskolaház épületének látványterve. A beruházást egy norvég alapítvány karolta fel, de a helyiek is "letehetik a garast", ha támogatják az elképzelést.
/vlm/Image/Show/84/
Elkészült az új épület látványterve

Nemrégiben tartották meg Érmihályfalván a helyi kulturális életben kifejtett tevékenységek jutalmazására létrehozott Pódium Díj átadási ünnepségét. Ezen mutatta be Nyakó József polgármester annak az épületnek a látványtervét, amelybe a remények szerint beköltözhet majd a dévai Szent Ferenc Alapítványhoz tartozó Iskolaház. Amint arról már többször is írtunk, a helyszínen járva Böjte Csaba szerzetes, illetve a városvezetés is kifejezte szándékát a bővítésre. Ez akkor kapott nagyobb lendületet, amikor tavaly szeptemberben a helyszínen jártak a norvég Student for Student Alapítvány képviselői, akik felkarolták az ötletet és tőkéjük is van az építkezés megkezdésére.

Kérdésünkre Nyakó József kiemelte: az ügymenetben legnagyobb szerepe András Ildikónak van, aki a gyerekek nevelőjeként “mozgatja a szálakat”.

Időközben elkészült annak az épületnek a terve, ami a Bank utcai iskolaépület (ahol most foglalkoznak a gyerekekkel) mögött lenne (képünkön, a távolabbi kerités mellett). Két szintes épületről beszélünk, a földszinten lennének a fogalakozások termei, az étkező, az emeleten a pihenőszobák, az iroda, természetesen lennének fürdőszobák, mellékhelyiségek is. András Ildikó mindezekhez hozzáfűzte: nagy szükség lenne az új épületre, mert a mostaniban szűkösen vannak a 16 gyerekkel. Egy 110 négyzetméteres épületről van szó, a létszám annyival növekedne, amennyit a törvény ennyi területre megenged. Biztosítanák a gyerekeknek a megfelelő tisztálkodási lehetőséget, tudnának mosni rájuk, illetve nevelés-oktatási céllal kertet művelnének, gyümölcsfákat ültetnének, akár egy kisebb műhelyt is berendeznének.

A polgármester még hozzátette: az építkezés arra is lehetőséget adna, hogy a helyiek a beruházás és a lelkes norvégok mellé álljanak, “letéve a maguk garasát” támogatásként.

(Bihari Napló)

Keresés