Elkezdődött a 2019-es érettségi

Elkezdődött a 2019-es érettségi
2019. June 4.
Érmihályfalván 39-en iratkoztak be a vizsgára.
/vlm/Image/Show/84/
Még épp csak véget ért a ballagás eufóriája...

Az Oktatási Minisztérium által elfogadott 2019-es érettségi vizsga menetrendje szerint a szóbeli kommunikáció, nyelvi kompetenciák felmérése román nyelvből június 3-án és 4-én zajlik, melyet követ a szóbeli kommunikáció, nyelvi kompetenciák felmérése anyanyelvből, erre június 5-én és 6-án kerül sor.

A digitális kompetenciák felmérése június 7-én, 10-én és 11-én zajlik, majd a szóbeli kommunikáció nyelvi kompetenciáinak felmérése egy nemzetközileg használt idegen nyelvből június 12-én és 13-án.

Az érettségi könnyebb része ezzel be is fejeződik, az írásbeli megmérettetésekre július 1-től kerül sor, akkor lesz a román nyelv és irodalom írásbeli vizsgája, július 2-án anyanyelvből írásbeliznek, 3-án a szakhoz kapcsolódó kötelező tantárgyból vizsgáznak, 4-én a szaknak megfelelő tantárgyterületről választható tantárgyból. Az eredményeket július 8-án közlik, ugyanazon a napon lehet óvást benyújtani. Az óvások utáni végleges eredményeket július 13-án teszik közzé.

Országos szinten több mint 135 ezren iratkoztak be az érettségi vizsgára, ebből Bihar megyében 4092-en. Idén is hanggal és képpel rögzítik a vizsgát, nem vihetőek be a feladatok megoldásához használható kézikönyvek, szótárak, jegyzetek, sem pedig mobiltelefonok vagy más elektronikus kommunikációs/számolóeszközök.

Az idei érettségi szóbelijei és a digitális kompetenciák felmérése a megyében 46 vizsgaközpontban zajlik, ebből Nagyváradon van 22 központ.

Az érmihályfalvi 1. számú Technológiai Líceumban 39-en iratkoztak be az érettségire, közülük 27 az idei végzős, 12 pedig korábbi évben fejezte be tanulmányait, ám a vizsgát elbukta, s most újra próbálkozik. Az érmihályfalvi diákok Székelyhídon, a nagyváradi Ady Endre Líceumban lévő vizsgaközponthoz tartozó alközpontban vizsgáznak.