Elkezdődött a Köztársaság utca  aszfaltozása a Dr. Andrássy Ernő parktól a Széchenyi térig

Elkezdődött a Köztársaság utca  aszfaltozása a Dr. Andrássy Ernő parktól a Széchenyi térig
2022. September 19.
aszfalt borito

Hétfő reggel felsorakoztak a munkagépek a park előtti téren, majd rövid megbeszélés után, amint megérkeztek az aszfaltot szállító kamionok, megkezdődött ennek a nagy forgalmú útszakasznak az aszfaltozása. Nem csak a környéken lakók, hanem Érmihályfalva majd minden lakosa türelmetlenül várta ennek az előkészített közúti szakasznak a modernizálását, hiszen különböző intézmények, iskola, óvoda, sürgősségi rendelő, könyvtár, stb. érhető el rajta. A villamosvezetéket tartó oszlopokat valamint a gázvezeték hálózatát is át kellett rendezni, amelyeknek mind megvolt a maga törvénybe foglalt eljárása, ezek mind hátráltatták az utca modernizálásának munkálatait.

A mobilitási pályázatba van foglalalva ez az út is amelyet kerékpár utak szegélyeznek és hibrid buszok is fognak közlekedni rajta. A Köztársaság utca említett szakasza után  a Nicolae Bălcescu, Arany János( részben ), valamint a Iosif Vulcan utcák lesznek aszfaltozva. Ezek után megkezdik az előkészített kerékpárutak aszfaltozását is, az időjárástól függően.

Karsai Attila alpolgármester továbbra is kéri a lakosság megértését, a rég várt beruházások mind haladnak, az időközben felmerülő akadályok csak lassíthatják, de nem állítják meg településünk fejlődését.

Balázs József Attila

Keresés