Elkezdődött. Mi beragadtunk

Elkezdődött. Mi beragadtunk
2018. August 27.
Az első félidőt megnyertük, ám a másikat nagyon kikaptuk...
/vlm/Image/Show/84/

Az elmúlt hét végén megkezdődött a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 2018/2019-es idénye. Az Unirea hazai pályán mutatkozhatott be, és arra számíthattunk, hogy nem lesz ez egy könnyű meccs a Váradszentmártoni CSC ellen.

Az árnyékban is 32 fokos hőségben léptek pályára a csapatok és az első félidőben kiegyenlített erőviszonyokat láttunk, a mieink helyenként kifejezetten jól adogattak és helyezkedtek a pályán, ha kellett mindenki védekezett, és a támadás is ment. Az ellenfél legnagyobb helyzete a félidő derekán az a bombaerős lövés volt, mely a felső lécről lepattant – az ellenfél szerint a vonalon belülre, szerintünk és ami még fontosabb, a bíró szerint is ellenben kívülre. A mi legnagyobb helyzetünkből gól is született: a 31. percben Gegót buktatták a tizenhatoson belül, Foris magabiztosan lőtt a hálóba egykori kapusunk, Gróza Pisti mellett – 1-0.

Győzelmi reményeink a 46. percig tartottak: egy kapu elé ívelt labdát senkitől sem zavartatva csúsztatott az ellenfél játékosa kapunkba – 1-1. Még fel sem ocsúdtunk: a 48. percben egy rossz felszabadítási kísérlet nyomán valahogy kapunk felé pöckölték a labdát a vendégek, ami a bal kapufáról éppen hogy bevánszorgott a hálónkba – 1- 2. Mintha nem ugyanaz a csapat jött volna ki a második félidőre, mint amelyik bement a szünetre: elképzeléseket már nem fedeztünk fel a játékban, a játékosok mintha céltalanul, esetlegesen eredtek volna a labda nyomába. Kapunk elé szorultunk és csak idő kérdése volt, hogy mikor, illetve hány gólt kapunk még. Az első válasz a 70. percben érkezett és az egész második félidőre jellemző volt: mi végeztünk el szabadrúgást az ellenfél térfelén, ami sehová sem vezetett, pontosabban a vendégekhez, akik villámgyors kontrát vezettek, kiugró csatáruk elé hiába szaladt ki Kis – 1- 3. Az addig még elvi szinte megvolt szépítési remények is szertefoszlottak, majd tovább halványultak: a 79. percben tizenegyesből – 1- 4, a 84. percben szabadrúgásból kaptunk újabb gólokat – 1- 5. Közben felhősödött az égbolt, az eső is cseperegni kezdett, de a szurkolók hangulatát nem ez tette borongóssá: újra lehajtott fejjel hagyhatták el a pályát, ahogyan sokszor az elmúlt bajnokságban is, még az az elégtételük sem volt meg, hogy egy szoros meccsen kaptunk volna ki egy jobb csapattól. Bár ez még csak az első forduló volt, a szombati “teljesítménynek” köszönhetően a tabella utolsó helyéről rugaszkodhatunk neki a továbbiaknak…

A kispadon ezúttal csak ifj. Fele Sándor ült (Muzsnay Zsolt egyéb elfoglaltság miatt volt kénytelen távol maradni), a következő csapatot szerepeltette: Kis – Balajti, Foris, Jude, Lazar, Crisan, Láposi, Fele Sz., Lakatos (72.p. Istvándi), Solymosán, Gego.

A forduló további eredményei és a tabella ide kattintva tekinthető meg.

A következő fordulóban az Unirea az Élesdi Crisul vendége lesz.