Elkezdtük a kultúrközpont építését

Elkezdtük a kultúrközpont építését
2020. September 24.
Az kivitelező ígéretének értelmében, egy év múlva, birtokba vehetjük a felújított Gizella malmot
/vlm/Image/Show/84/

Végre beindult az élet, a 30 éve szunnyadó, egykori Gizella malom környékén. Szerdán, egy szerény ünnepség keretében, letettük az építkezés alapkövét, elhelyezve egy időkapszulát üzenetekkel az utókornak.

Rendezvényünkön velünk együtt örült és további támogatásáról biztosította közösségünket Szabó József, megyénk RMDSZ-es menedzsere.

Oldalunkon többször is üzeneteket írtunk már a folyamat jelentősebb mozzanatairól, azokról a lépésekről, amelyeknek köszönhetően ma már eljutottunk a konkrét építkezéshez.

A következő egy esztendőben, felújításával, megmentjük az utókornak városunk legmonumetálisabb épületét, ugyanakkor gazdagabbak leszünk, egy minden igényt kielégítő, művelődési intezménnyel és a környezetét díszítő, rendezett udvarral.

Külön öröm számunkra, hogy egy környékbeli cég nyerte el és végzi a kivitelezést, munkát és jövedelmet biztosítva sok érmihályfalvi alkalmazottnak is.

Az sem mellékes tényező, hogy a fajtánkbeli kivitelezőtől számon kérhetjük folyamatosan a minőséget, az építkezés ütemét és az elkötelezettséget, hogy ez az épület valóban egy „ékszerdoboza”; legyen városunknak, de az Érmelléknek is.

Az építő ígéretének értelmében, egy év múlva, az avató ünnepség alkalmával, mi mihályfalviak, közösen bejárhatjuk és birtokba vehetjük azt az impozáns épületet, amit ezután nekünk kell tartalommal, élettel feltölteni még sok-sok nemzedéken át.

Az épület történetéről Szilágyi Andrea történész-muzeológus gyűjtötte össze és ismertette a tudnivalókat, amit ide kattintva olvashatnak.

.

Keresés