Ellenőrizni fogják a működési engedélyeket

Ellenőrizni fogják a működési engedélyeket
2016. December 20.
Sok cégnek, kereskedelmi és szolgáltató egységnek nincs meg az önkormányzattól kiadott működési engedélye. Februárig lehet pótolni.
/vlm/Image/Show/84/
A régi és a megújitott engedély

Érmihályfalván sok kereskedelmi, termelői és szolgáltató egységnek nincs kiváltva az önkormányzattól a működési engedélye, amit a 2009/58-as határozat szabályoz. Karsai Attila alpolgármester ezzel kapcsolatban elmondta: a dokumentum hiánya 1000 – 2000 lej közötti büntetést jelenthet.

Az okmány kiváltásához szükséges egy kérvény (amit az önkormányzatnál lehet megkapni), esetenként a Kereskedelmi Kamarától a cégbejegyzési szám, a kirendeltség/cég neve, címe, telekkönyvi kivonat/bérleti szerződés, kataszteri rajz, szerződés a közmű-szolgáltatókkal, a szomszédok beleegyező nyilatkozata, bizonylat az engedélyezési díj kifizetéséről. Utóbbi tevékenységi köröktől függően változik, erről, illetve minden kapcsolódó tudnivalóról információ kérhető a városházán.

Karsai Attila felhívta a figyelmet: az engedély kiváltása kötelező, annak meglétét februártól ellenőrizni fogják, addig tehát van idő a hiányosság pótlására. Újdonság, hogy az engedély külalakján is változtatnak, annak zöld alapszínét átveszi a város címerével díszített fehér.

Keresés