Ellenőrizték a szekereket

Ellenőrizték a szekereket
2013. August 22.
Csütörtök reggel/délelőtt a vásárban és az utcákon is ellenőrizték a szekereket: van-e azonosító táblájuk?
/vlm/Image/Show/84/
Voltak rendben lévő, és tábla nélküli szekerek is

Főleg a betakarítások idején, de egész évben is sok panasz fogalmazódik meg, hogy “rendszámtábla” nélküli szekerek tűnnek fel a mezőn, a szőlőskertekben, és feltehetően nem “egyenes úton” járnak.
A Városháza és a helyi rendőrség közös akciót tartott csütörtökön reggel/délelőtt, melynek célja éppen a szekerek ellenőrzése volt: kinek nincs számtáblája, kinek van esetleg falcs feltéve.
A Városháza alkalmazottja a nyilvántartással a kezében érkezett az akcióra, a rendőrség és a képviselő-testület két tagjának kíséretében.
A vásárban, de az utcán is ellenőriztek. Volt, aki számtábla nélkül szekerezett, volt, akinél mindent rendben találtak. Volt, aki kifizette a tábla árát, be is van jegyezve szekere, egyszerűen még nem ment a táblája után. Olyan szekeret is láttunk, melyre egy madzaggal volt hevenyészve felakasztva a tábla – bizonyára praktikus okból… Osztottak ki bírságokat, figyelmeztetéseket.
Számtábláért, a szekerek bejegyeztetéséért a továbbiakban is lehet jelentkezni a Városházán, 70 lejbe kerül 2 darab.
Többen kifogásolták, miért kell kettő? Hiszen csak a szekér hátuljára szokás a táblát feltenni. Azért, mert az előírások szerint a járműveket két helyen kell azonosítóval ellátni, tudtuk meg Nyakó József polgármestertől.

Keresés