Ellenőrzik a fegyvert tartókat

Ellenőrzik a fegyvert tartókat
2013. January 5.
Január 7. és 15. között láttamozzák a fegyvertartási és használati engedélyeket. Alább a részletek, és a szükséges iratok felsorolása.
/vlm/Image/Show/84/
(Illusztráció: parameter.sk)

A Bihar megyei Rendőrség tudatja az engedéllyel rendelkezőkkel, akik lőfegyvereket tárolnak és használnak, valamint az engedéllyel rendelkező lőterekkel, hogy január 7. és 15. között láttamozzák a fegyvertartási és használati engedélyeket, valamint a lőterek működési engedélyét, amelyek december 31-én lejártak.

A 2005/130-as törvény értelmében a következő iratok szükségesek:

-kérelem a láttamozáshoz;

-halálos fegyver használatához szükséges engedély / nem halálos fegyver tárolásához szükséges engedély / lőterek működési engedélye (eredeti) azoknak, akiknek a 2004/295-ös törvény alapján adtak ki ilyen iratokat;

-cégbejegyzési igazolás és az alapító okirat (cégek esetében);

-a felhatalmazott személy személyi igazolványa (eredeti és másolat);

-a cég alkalmazottainak névjegyzéke, akik fegyveres biztonsági szolgálatot végeznek, vagy akiknek hozzáférésük van a fegyverekhez, a lőszerekhez (nevek, személyi számok, fegyverviselési engedélyek száma, szakmai képzést igazoló irat száma, fegyverek és lőszerek nyilvántartási jegyzéke, biztonsági és védelmi terv, szolgáltatások szerződései, felszerelési terv).

A dokumentumokat a Lőfegyverek, robbanóanyagok, veszélyes anyagok szolgálatának ügyfélszolgálatánál kell leadni keddenként 9 és 11, illetve csütörtökönként 14 és 22 óra között. Az iratok beadása után 15 napon belül egy közölt időpontban a rendőrök megejtik az ellenőrzést.

(Forrás: Bihari Napló)

Keresés