Ellenőrzött a Sürgősségi Esetek Felügyelősége

Ellenőrzött a Sürgősségi Esetek Felügyelősége
2013. October 25.
A Sürgősségi Esetek Felügyelőségének illetékesei egy hétig ellenőriztek Érmihályfalván. A tapasztaltakat péntek délelőtt foglalták össze elöljárók jelenlétében.
/vlm/Image/Show/84/
Az ISU-vezetők tartottak informálást sürgősségi esetekről

A Sürgősségi Esetek Felügyelőségének (ISU) illetékesei az elmúlt héten ellenőrzéseket folytattak a Városházán, illetve az alárendeltségébe tartozó intézményekben, hivatalokban, továbbá a kereskedelmi egységeknél.
A tapasztalataikat pénteken délelőtt foglalták össze a Városháza gyűléstermében, ahol Értarcsa, Szalacs és Székelyhíd képviselői is helyet foglaltak, tekintve, hogy a következő hetekben ezek a települések is sorra kerülnek.
Temian Gavril őrnagy, az ISU megyei parancsnok-helyettese a találkozó után elmondta: Érmihályfalván az ellenőrzéseken túl arról is informálást tartottak, milyen teendők vannak az úgynevezett sürgősségi esetekben, jellemzően tűzesetek idején.
Ezeket az eseteket több csoportra osztják, például: elektromos meghibásodásokból eredő tüzek, a téli időszak speciális esetei. Utóbbiak egyrészt a fűtési szezon beindulásával kezdődnek, tehát ellenőrizni kell a fűtő alkalmatosságokat, a kéményeket. Ugyanakkor a téli közlekedésre is figyelmet kell fordítani, előkészítve a hókotrókat, hóeltakaritó eszközöket, gondoskodni kell csúszásgátló anyagokról.
Másik feladat, karbantartani a tűzesetek idején használható tűzcsapokat, vízvezetékeket, óvni őket a fagyástól.
Az év végére készülve, amikor megszaporodnak a családi és vallási jellegű ünnepek, felhívták az ilyen esetekben szem előtt tartandó intézkedésekre az iskolák, egyházak vezetőinek figyelmét.
A sürgősségi esetek tekintetében Érmihályfalva a beavatkozások számát nézve a megyei átlag alatt van, kevesebb a tűzeset is. Ebben az évben összesen 9 alkalommal volt szükség kiszállásra, 2 esetben lakóházi tűzhöz, 7 alkalommal pedig elhatalmasodott avarégetéshez riasztották az ISU-rohamkocsikat.

Keresés