Előadás a demenciáról

Előadás a demenciáról
2015. August 15.
Az időskori szellemi hanyatlásról tart előadást hétfőn a római katolikus plébánián a holland Coby Willemensen, magyar tolmácsolással. A belépés ingyenes.
/vlm/Image/Show/84/
(Illusztráció)

Augusztus 17-én, hétfőn 18 órától az érmihályfalvi római katolikus plébánián tart előadást az időskori szellemi hanyatlásról és a demenciában szenvedő betegek gondozásáról a holland Coby Willemsen (képünkön), integratív egészségügyi szakápoló, bejegyzett nővér (RN), a fennállásának 25-ik évfordulóját ünneplő nagyváradi Caritas Catolica szervezésében.

Az előadás nemcsak gyakorló egészségügyi asszisztensek részére, hanem minden olyan személynek is hasznos információkkal szolgál majd, akik családjukban, vagy közvetlen környezetükben idős embereket gondoznak.

Szó lesz többek közt a demencia kialakulásának fiziológiai okairól és tüneteiről. A jelenlevők ugyanakkor gyakorlati útmutatást kapnak majd ahhoz, hogyan közeledjenek a szellemileg leépült idősekhez, hogyan szólítsák meg őket, hogyan kommunikáljanak velük, és hogy kezeljék helyesen a konfliktushelyzeteket.

Az előadások magyar nyelvű tolmácsolással zajlanak majd.

A belépés díjtalan.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Keresés