Előadás a gyermekek elleni erőszak világnapján

Előadás a gyermekek elleni erőszak világnapján
2018. June 12.
Június 5–én, a gyermekek elleni erőszak világnapján, a Lámpás Alapítvány szakemberei illetve az Érmihályfalvi 1–es számú Mezőgazdasági Főgimnázium diákjai és tanárai információs előadást szerveztek az érmihályfalvi Zelk Zoltán Gimnázium két osztályának, ahol az erőszak formáiról, kiküszöböléséről és megoldási lehetőségeiről beszéltek. Gergely Tamás tanár beszámolója.
/vlm/Image/Show/84/

Az előadás kezdetén Vura Otília pszichológus, Pușcaș Ilona szociális munkás, Gergely Tamás tanár és Pap Tímea tanárnő beszéltek az erőszakról általában, valamint elmondták, hogy a Lámpás Alapítvány hogyan tud segíteni az erőszak áldozatain, milyen lépéseket kell tennünk annak érdekében, hogy leküzdjük az erőszakot a környezetünkben.

A következőkben a Főgimnázium felkészített diákjai – Barabás Éva, Balaj Regina, Deák Ádám és Szilághi Krisztián – mutatták be az erőszak formáit, egy kicsit másképp, rendhagyó módon. Az említett diákok ugyanis nemcsak szóban beszéltek az erőszak 6 formájáról, hanem mindeniket egy-egy rövid színdarab formájában előadták fiatalabb diáktársaiknak.

A diákok aktívak voltak és bátran fejtették ki véleményüket a témával kapcsolatban. Több kérdésük is volt, ami azt bizonyítja, hogy igenis ismert számukra is az erőszak fogalma, nem kezelik tabuként és bízunk abban is, hogy ők is, ott ahol élnek, abban a környezetben, ahol nap mint nap megfordulnak, tenni fognak azért, hogy az erőszakot kizárják.

Gergely Tamás, német szakos tanár