Előrehozott vezetőváltás a város élén

Előrehozott vezetőváltás a város élén
2022. June 17.
montaj

A prefektusi rendelet átvételével pont került annak az ügynek a végére, ami polgármesteri mandátumom elvesztését eredményezte. Bizonyos sajtóorgánumok nagy lelkesedéssel cikkeztek arról a banális összeférhetetlenségi állapotról, amibe 2012-ben kerültem.

Akkor, a törvény előírása szerint, a cégvezetői jogköröket, bár hivatalosan átadtam feleségemnek, de arra már nem figyeltem, hogy ezt a változást be is jegyeztessem a cégbíróságon, a mandátum elkezdésétől számított tizenöt napon belül. Ezért a mulasztásomért kirótt fegyelmi (sancțiune disciplinară), ami a mandátum megvonását jelenti 2022 június10.-től lépett érvénybe.

A Közigazgatási Kódex betűje szerint ilyen esetben a polgármester hatásköreit az alpolgármester veszi át és gyakorolja a 90 napon belül megtartandó időközi választások eredményeinek validálásáig. A törvény által előírt hatásköröket átadtam utódomnak, Karsai Attilának, de tíz év tapasztalatát, kapcsolati tőkémet és a több mint hetvenkét millió euró értékű elindított beruházásainkra vonatkozó ismereteimet is rendelkezésre bocsájtom  Érmihályfalva lakosainak közös sikerének érdekében.

Meg kell találjuk azt az intézményesített formát, amivel a fent említett értékeket, továbbra is a város érdekében érvényesítsük. Remélem, hogy városunk döntéshozó, valamint végrehajtó szereplői, mint ahogy az elmúlt tíz év során, most is megtalálják a törvényes megoldást erre az előttünk álló problémára.

Nyakó József  leköszönő polgármester

Keresés