Első nekifutásra nem indult meg a tánctanfolyam

Első nekifutásra nem indult meg a tánctanfolyam
2013. June 5.
Kevesen jelentkeztek az általános iskolásoknak meghirdetett tánctanfolyamra. Jövő kedden, június 11-én 17 órától még egy találkozót tartanak.
/vlm/Image/Show/84/
(Illusztráció)

Ahogyan arról beszámoltunk, általános iskolások jelentkezését várták arra a társasági tánctanfolyamra, mely a tervek szerint az elmúlt hétfőn már meg is kezdődött volna a kultúrházban.
Máté Tímea oktatótól megtudtuk: összesen 17 gyerek jelentkezett, valamennyien az I.-IV. osztályos korosztályból – a nagyobbakat ezek szerint nem érdekelte a lehetőség. Ami azonban nagyobb baj, hogy a jelentkezettek közül 13 leány, és csak 4 fiú, ami lehetetlenné teszi az oktatást, hiszen nem lehet párokat alaktani, a kevés fiú miatt.
Jövő keddre, tehát június 11-én 17 órára újabb találkozót beszéltek meg egyrészt a már most is megjelent szülőkkel és gyerekekkel, másrészt újabb jelentkezőket is várnak, hogy a tanfolyam elkezdődhessen. Ha meglesz a megfelelő létszám – pontosabban a nemek között egy elfogadható arány, akkor a tanfolyam 6 hét lenne (heti két órában), igény esetén megtoldva még egy héttel.
Máté Tímea kérdésünkre elmondta, hogy legutóbb hasonló tanfolyamot 2000-ben tartottak, vagyis 13 esztendeje, tehát elvileg nem lenne szabad hiány legyen jelentkezőkből. Mindeközben az is tapasztalat, hogy a felnőttek alkalomszerűen, például saját lakodalmukra készülve, igényelnek táncoktatást…