Elsőáldozás 2019

Elsőáldozás 2019
2019. May 27.
Huszonkilenc gyerek, tizenhét lány és tizenkét fiú elsőáldozott vasárnap délelőtt az érmihályfalvi római katolikus templomban.
/vlm/Image/Show/84/

Napsütéses időben gyülekezhettek a hívek, a rokonok és ismerősök vasárnap a 9 órás szentmisére az érmihályfalvi római katolikus templomba, amikor elsőáldozási ünnepséget tartottak.

A bevonulás után a 29 gyerek – 17 lány és 12 fiú – az első padsorokat foglalták el, felkészítésüket Bogdán István plébános végezte.

Az ünnepi prédikációt Bakos Gábor káplán mondta, egyebek mellett arra figyelmeztetve, hogy testünk templom legyen, amely be tudja fogadni Istent, aki maga a szeretet és arra tanít, hogy szeressük egymást. Az a szülő, nagyszülő, aki nem engedi gyerekét/unokáját Isten hívására, bűnt követ el, figyelmeztetett, majd a gyereke felé intézte kérését: legyetek jók mindhalálig, és hűségesek ahhoz, aki szeret bennünket, Jézus Krisztushoz. Köszönetet mondott a fiatalok felkészítésért Bogdán István plébánosnak és Bokor János hitoktató-kántornak, utóbbi vezetésével a Jubilate Deo kórus közreműködött a szentmisén.

A továbbiakban a fiatalok égő gyertyával a kezükben megújították keresztségi fogadalmukat, majd első szentáldozásukhoz járultak. A templomból kijövet annak lépcsőjén a közös csoportkép is elkészülhetett.

Az egyházközségben június 29-én, szombaton, Péter – Pál napján tartják majd a bérmálási ünnepséget.

(erdon.ro)

Keresés