Eltűnt a fotóklub képanyaga, dokumentációja

Eltűnt a fotóklub képanyaga, dokumentációja
2014. July 11.
A működtető által kért profilváltás után eltűnt az Érmellék 2009 Fotóklub teljes képanyaga és dokumentum-gyűjteménye a Facebook közösségi oldalról. Bíró Károly ezúton tudatja a részleteket, segítséget is kérve azoktól, akiknek van ötletük a kiutat illetően.
/vlm/Image/Show/84/

Az Érmellék Fotóklub megalakulása óta az azonos nevű Facebook-oldalára gyűjti a tevékenységével kapcsolatos képanyagot és dokumentumokat. Ott kaptak helyet az eddigi kiállításaik virtuális változatai, a klub képes aktivitásnaplója, a “Hónapok” fotópályázat teljes képanyaga, a nagyrészt klubtagok alkotta Zöld Kommandó munkabeszámolója, a városunkat körbeölelő “Natura 2000” természetvédelmi zóna bemutatója, az 500 darabos fotómúzeum- album, a kezdő és haladó fotósoknak szánt “Fotóssuli” sorozat és még sok más tematikusan csoportosított képanyag, dokumentum.
Napra pontosan a klub születésnapján, július 3.-án, oldalunk eltűnt a közösségi oldalról. Helyette figyelmeztetést kaptunk, hogy profilt kell váltanunk, ugyanis a régi nem felel meg az általunk bejelölt besorolásnak (az eddigi egy, személyeknek fenntartott profilon működött, és rájöttek, hogy mi nem személy, hanem egy csoport vagyunk). Kérésüknek eleget tettünk, kérve az előző változat képanyagának áttöltését az új oldalra. Mindezek ellenére a több mint 4000 fotóból csupán 50 települt át, így a közel 2500 ismerősünk, aki eddig több tízezer “tetszik”-kel (like) és több ezer hozzászólással, biztatással méltatta erőfeszítésünket, hiába navigál új oldalunkon. Ezúton kérünk tőlük elnézést és türelmet. Már írtunk a rendszergazdának az ügy orvoslása érdekében, de egyelőre válaszra sem méltattak…
Az eltűnt képanyag újragyűjtése, szerkesztése és feltöltése több száz munkaórát venne igénybe. Ezúton kérünk mindenkit, aki került már hasonló helyzetbe, és sikerült orvosolnia, ossza meg velünk tapasztalatait, de jelentkezzen az is, akinek van ötlete a kiutat illetően.
Bíró Károly klubvezető

Keresés