Elutasították a kérést

Elutasították a kérést
2018. February 22.
Nem volt meg a kellő számú helyeslő szavazat a raktárépítési kéréshez. A 2018-as költségvetést ellenben kérdések nélkül, egyhangúan elfogadták a februári tanácsülésen.
/vlm/Image/Show/84/

A szerda déli képviselő-testületi ülésen ugyancsak megosztotta a tanácsosokat – a főtéri tömbházsor felújítási pályázatához hasonlóan – a nagykárolyi székhelyű Agrotex cég terve, a mezőgazdasági kellékeket forgalmazó cég műtrágya és vegyszer tárolására használható raktár építésére kért beleegyezést. Nemeth Elvira (PSD) tanácsos a lakosok érdekeire, egészségük védelmére hivatkozva kérte társait, hogy szavazzanak nemmel, ugyanakkor tiltakozó aláírásokat tartalmazó listát is felmutatott. Pap Sándor (EMNP) szerint a cég ne a Hunyadi János utcába tegye raktárát (ahol a helyi központja van), hanem a városon kívül. Baricz-Nánási Ferenc (EMNP) tanárként arra hívta fel a figyelmet, hogy miközben a gyerekeknek a környezetvédelmet tanítják, nem tehetnek másként a gyakorlatban. Volt olyan vélemény, hogy a cég valójában most szabványos keretek közé vinné az eddig is gyakorlott tevékenységét, tehát akár pártolni is kellene. Nyakó József polgármester kifejtette: maga sem pártolja a tervet, de a kérelmező minden hivatalos követelménynek megfelel, dokumentációja rendben, nincs törvényes alap a kérés elutasítására, utóbbi esetén a cég akár be is perelheti az önkormányzatot. A tervezet 8 igent (RMDSZ), 6 nemet (2 PSD, 4 EMNP) és 2 tartózkodást (1 PNL, 1 RMDSZ) kapott, így nem volt meg az elfogadásához szükséges 50%+1 voks (egy RMDSZ-es tanácsos nem volt jelen).

Egy újabb napirendi pont volt a város 2018-as költségvetésének megvitatása, pontosabban megvitatás nem volt, hiszen egyetlen kérdés, vagy megjegyzés nélkül, egyhangúan elfogadták annak tervezetét.

(erdon.ro)