Emberhátrányban játszva szereztek három pontot

Emberhátrányban játszva szereztek három pontot
2017. March 13.
A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság tavaszi első fordulójában az Unirea a Vaskohsziklási CSO-t fogadta, melyet - akárcsak ősszel - szombaton is 3-1-re legyőzött.
/vlm/Image/Show/84/
Az Érmihályfalvi Unirea sportvezetői és a tavaszi szezonnak nekivágott keret, balra Fele Attila klubelnök és Nyakó József polgármester, jobbra Szalai Zoltán klub-alelnök, Szász Attila és ifj.Fele Sándor edzők (fotó: Rencz Csaba)

A felnőtt csapat szombati találkozója előtt Nyakó József polgármester tért be a hazaiak öltözőjébe, megerősíteni: az önkormányzat lehetőségeihez mérten továbbra is anyagi biztonságot nyújt a klubnak.

Mindeközben az ifjúságiak a pályán bizonyították, hogy rászolgálnak erre, hiszen hátrányból fordítva 4-3-ra nyertek úgy, hogy Kis Márk tizenegyest is hárított – ezzel Szász Attila sikerrel mutatkozott be az utánpótlás kispadján (jobbra, fotó: Jackson).

A felnőttek meccse sem ígérkezett könnyűnek a napsütéses, de szeles időben, hiszen Perényi kapust már a 4. percben ütésért kiállították: az eset egy röviden fejelt hazaadással indult, melyre a kapus és a vendégek egy csatára is elindult, összeütköztek, a hálóőr pedig a kapus támadásának értékelve ezt a kelleténél erélyesebb volt…

Ezután valami váratlan történt, hiszen az emberelőny mintha lebénította volna a vendégeket, az Unirea ellenben szinte szárnyakat kapott: 12 perc alatt 3 gólt szereztek:

– a 17. percben egy szabadrúgást követő kapu előtti kavarodás után Béres fejelt a hálóba;

– a 22. percben egy előrevágott labdát Béres tartott meg, majd Hebristean elé passzolt, aki inkább helyezve, mint erőből csavart el a kapus mellett;

– a 29. percben Hebristean jobb oldalról ívelt a kapu elé Sándor pedig mintaszerűen fejelt a kapuba.

Ezután jószerével csak ellentámadásokra épített az Unirea (akár növelhette is volna előnyét), a vaskohsziklásiak pedig egészen az 55. percig nem tudtak élni létszámfölényükkel. Szépítettek, de újabb gól már nem született, ellenben az Unirea kettős emberhátrányban fejezte be a meccset: a 93. percben Lakatost második sárga lappal állította ki a bíró, aki egyébként igen bőkezűen osztotta a lapokat. Ezek, illetve a sérülések miatt (az eddigiek mellé Iovát és Illést is sérülés miatt kellett idejekorán lecserélni) ifj.Fele Sándor edzőnek főhet a feje: ki is fog játszani a következő fordulóban Mácsapusztán?!

UNIREA: Perényi (4.p. Gábor G.) – Lakatos, Iova (49.p. Mândrila), Crişan, Foriş, Illés (14.p. Hebriştean), Tóth, Daroczi, Sándor, Gábor J. (a cserekapusnak adta át helyét), Béres (84.p. Bersenszki).

A forduló további eredményei és a tabella ide kattintva tekinthető meg.

Keresés