Ennél már csak jobb lehet

Ennél már csak jobb lehet
2016. February 4.
"Időként elő bukkant egy-egy téma, amit szívesen taglal, nyelvére vesz a fészbukozó publikum. (...)Manapság ahelyett, hogy szerszámot ragadnánk a baj elhárítására, beszaladunk leülni a gép mellé, bepetyegtetni sirámunkat, hátha megoldja azt valaki más." Nyakó József polgármester gondolatai.
/vlm/Image/Show/84/
Ahelyett, hogy szerszámot ragadnánk... (fotó: facebook)

Követem az informatika nagy vívmányán, a közönségi oldalakon zajló okoskodások sorát. Egy jelentős részük a beíró sajátságos nyelvtani ismeretei, vagy stílusa miatt minősíthetetlen, a többi viszont kedves csevegés, mintha a régi időket idézné, amikor ráérősen kiültek az emberek a lócára és meg hányták-vetették a világ bajait.

Időként elő bukkant egy-egy téma, amit szívesen taglal, “nyelvére vesz” a “fészbukozó” publikum.

Az eső áztatta Mihályfalva utcáin tócsák alakultak annak ellenére, hogy több mint 200 billenős teherautó követ szórtunk szét és grédereztünk el az utóbbi 2 esztendőben. Mivel szintkülönbségek alig vannak, a vizet, ha megáll valahol, egy lapáttal bele lehet terelni a legközelebbi árokba. Manapság ahelyett, hogy szerszámot ragadnánk a baj elhárítására, beszaladunk leülni a gép mellé, bepetyegtetni sirámunkat, hátha megoldja azt valaki más.

Felsejlik előttem egy kép, amikor valahol Moldvában árvízkárosultakat mentenek egyesek, míg mások néhány méterrel odébb sörösüveggel termetes kezükben osztják az észt.

Ki ne tudná, kedves mihályfalviak, hogy járdát, utat és általában komfortos környezetet kell teremteni városunk minden zugában. Anyagi lehetőségeink azonban, mint ahogyan az önök háztartásában is, szigorúan behatárolják képességeinket.

A jelenlegi helyzettől már csak jobb jöhet. Ha a tisztelt lakosság elvégzi a rá háruló teendőket és szűkös költségvetésünk is az elvárásokhoz igazodna végre, akkor talán a közösségi oldalakon is több volna – és hiszem, hogy lesz – a dicséret, mint a panasz.

Lehet az úgy is, mint ma, amikor van erdő, van vevő, van jó idő és favágó, csak éppen az erdészet informatikai rendszere összekeverte az erdészek azonosító kódjait, ezért várunk a tűzifára.

Nyakó József polgármester

Keresés