Épületet vásárolnak iskolai célra

Épületet vásárolnak iskolai célra
2018. April 4.
A tanácsosok egyhangúan elfogadták az alkubizottság ugyancsak egyöntetűen hozott javaslatát: az önkormányzat megvásárol egy épületet, amit az általános iskola fog használni.
/vlm/Image/Show/84/
A bal oldali részt veszik most meg, a jobb oldali rész évek óta iskolaépületként működik

A Helyi Tanács márciusi ülésének egyik napirendi pontja volt az a javaslat, miszerint vásárolják meg a Zelk Zoltán Általános Iskola használatára az Ady Endre utca 21. szám alatti épületet.

A két osztályteremnek, az iskola archívumának és mellékhelyiségeknek helyet adó sarki épületet már évekkel ezelőtt rendbe tette az önkormányzat (2014. szeptemberében, a tanévkezdéskor volt az avatója), az saját tulajdonában volt, e mellett van a most szóban forgó ingatlan.

Mint Nyakó József polgármestertől megtudtuk: az iskola részéről érkezett megkeresés, hogy üres teremre lenne szükségük, ahová az iskola könyvtárát el lehetne költöztetni a Köztársaság utca 47. szám alatti iskolaépületből (közismerten Voloseni-iskola). A teremigény azért adódott, mert egyre többen igénylik a napközis óvodát, újabb helyeket létesítenének. Az Ady Endre utcai épületre úgy esett a választás, hogy annak van egy olyan félemeleti része, mely nagyszerűen alkalmas nem csak könyvtárnak, de olvasóteremnek is, továbbá tulajdonosa (a mostani eladó) korábban vendéglátás célú vállalkozást tervezett, ami nem valósult meg, de a hely étkezdeként is használható. Ezt úgy hasznosítják, hogy a step by step osztályok majd ott, saját iskolaépületüktől alig pár méterre fogják elfogyasztani oda szállított ebédjüket, már nem kell a vendéglőig menjenek, ahogyan eddig. (Ha az iskolarendszer oda fejlődik, természetesen más osztályokat is kiszolgálna az étkező.)

A tanácsülésen Krizsán Csaba tanácsos az alkubizottság nevében ismertette társaival a részleteket. A bizottság 7 tagja (4 tanácsos, 3 városházi alkalmazott) kézenfekvőnek találta a vásárlást, mivel az általános iskola főépületének szomszédságában lévő, ráadásul nemrégiben felújított, modernizált ingatlanról van szó. Az alku során 373.000 lejben (80 ezer euró) állapodtak meg az eladóval, a név szerinti szavazásnál minden bizottsági tag pártolta a vásárlást, így azt egyöntetűen elfogadásra javasolták a képviselő-testületnek. Utóbbi tagjai szintén egyhangúan szavaztak igennel.

Keresés