Érdekességek, újdonságok a projekt-módszerről

Érdekességek, újdonságok a projekt-módszerről
2015. March 30.
Március 27-én, pénteken - a pedagógusok szakmai tanácskozásának napján - az érmihályfalvi és környékbeli tanítók a Zelk Zoltán Gimnázium Szobros iskolaépületében gyűltek össze. A pedagógiai kör témája a projekt-módszer volt, amit változatos, érdekes formában ismerhettek meg a pedagógusok.
/vlm/Image/Show/84/
Helyi és környékbeli tanítók tartottak szakmai tanácskozást

Elsőként “Egy mesés hét” címmel Gábor Éva tanítónő tartott szakmai előadást a projekt-módszer alkalmazásáról, az Iskola másként-hét keretében. Mesékkel kapcsolatos programok segítségével egy egész heti projekt megvalósítását ismerhették meg a tanítók.
A következő előadásban, melyet Karászi Éva tanítónő mutatott be, a projekt módszer részleteiről, céljairól tudhattunk meg többet, rávilágítva e módszer sikeres használatára.
Nyakó Melinda tanítónő egy projekt megvalósíthatóságát mutatta be: osztályának tanulói meséket írtak, melyeket egy saját mesekönyvbe gyűjtöttek össze.
Felvinczi Erzsébet tanítónő a Szitakötő-projektet mutatta be.
A szakmai tanácskozás végén mindenki elmondta véleményét a látottakról, hallottakról. Mivel a témánkat több szempontból is megközelítettük, érintve minden számunkra fontos és hasznos módszertani eljárást, gyakorlati módszert, úgy gondolom, ismét sikeres és nagyon kellemes hangulatú megbeszélésen vehettünk részt.
Terveink szerint a következő tanácskozást valamelyik környékbeli iskolában rendezzük meg.
Gábor Éva tanítónő, módszertani körfelelős

Keresés