Erdősítés és bionövénykondicionálók

Erdősítés és bionövénykondicionálók
2023. April 18.
bio

Az Erdősítési programról, valamint a szántóföldi, kerti és gyümölcs kultúrák természetes növénykondicionálását szolgáló biokészítményekről szerezhetnek alapos ismereteket a gazdák Érmihályfalván, a Partiumi Falugazdász Hálózat április 20-án, 17 órától kezdődő rendezvényén.

Az ökogazdálkodásban engedélyezett Natur Biokal növénykondicionáló készítményeket ismerhetik meg az érmelléki gazdálkodók a Partiumi Falugazdász Hálózat április 20-i, érmihályfalvi rendezvényén. A gazdafórum – amin a magyarországi gyártó képviselői mutatják be termékeiket – délután 17 órától kezdődik az érmihályfalvi Gizella Művelődési Központban.

A Biokal növénykondicionálók szántóföldi és kertészeti kultúrákban, gyümölcsösökben és szőlősben, sőt még a vetőmagok csávázásához is eredményesen használhatók, önmagukban és növényvédő szerekkel kombinálva is. A készítmények használata során nő a fotoszintézis aktivitása, javul a kondíció, ezáltal nő a termés mennyisége és minősége. A növénykondicionálóknak jelentős hatása van a kórokozókra és a kártevőkre, ezáltal a növény egészségügyi állapotára és teljesítményére. Házi kiskertekben is alkalmazva teljesen vegyszermentesen termelhető meg minden növény – ígérik a növénykondicionáló készítmények kifejlesztői.

A csütörtök délutáni gazdafórumon ugyanakkor a gyenge minőségű mezőgazdasági területek – fél hektárnál nagyobb szántók, legelők, kaszálók, gyümölcsösök – fásítását támogató Erdősítési programról is bővebb információkat szerezhetnek a gazdák. A program keretében nem csupán a csemeték telepítésére, hanem a terület kertelésére, illetve 20 éven keresztül az ültetvény-fenntartás költségeire is vissza nem térítendő támogatás kaphatnak a termelők.

Az Erdősítési program keretében kínált támogatásokról, valamint a különböző növénykultúrákra ajánlott bio növénykondicionáló készítményekről, a felhasználás, illetve az adagolás módjáról és mértékéről tudjon meg még többet a Partiumi Falugazdász Hálózat április 20-i, érmihályfalvi rendezvényén.

Megtisztelő jelenlétére számítunk!

forrás: https://partiumigazda.ro/erdosites-es-bionovenykondicionalok

Keresés