Erdősítettek a középiskolások

Erdősítettek a középiskolások
2016. April 6.
Az Érmihályfalvi 1. számú Mezőgazdasági Főgimnázium diákjai és tanárai két akció keretében emlékeztek meg az Erdők Világnapjáról.
/vlm/Image/Show/84/

Zeffer Tímea Erzsébet igazgatónő és dr.Derşidan Şefania aligazgatónő egy tájékoztató keretében beszéltek az erdő fontosságáról, megóvásáról és a természeti erőforrások ésszerű felhasználásáról.

Kiss Imre tanár az erdők ökológiai, gazdasági és szociális szerepéről, az ezeket fenyegető veszélyekről beszélt.

Ez alkalommal olyan tevékenység kezdődött, mely reményeink szerint hagyománnyá válik: a végzős osztályok diákjai az iskola parkjában egy-egy facsemetét ültettek. Ebben az évben a XII. A. (osztályfőnök Furău Marioara), a XII.B. (osztályfőnök Truczkai Erika), a XII.C. (osztályfőnök Nagy Melinda) és a XII.E. (osztályfőnök Dienes Ilona) négy facsemetét ültettek, melyek egyszerre fognak felnőni ezzel a generációval.

Figyelembe véve, hogy a március 15. és április 15. közötti időszak az Erdők Hónapja, iskolánk az önkormányzattal együttműködve egy faültetési akcióban vett részt, mintegy 600 facsemetét elültetve. Március 31-én a másodéves szakiskolások, a kertészet (osztályfőnök Fele Szabolcs), a kereskedelem (osztályfőnök Boda Brigitta) és a mechanika szak (osztályfőnök Furău Ioan Petru) diákjai a város szélén erdősítettek.

Furău Marioara / Boda Brigitta

Keresés