“Éremeső” Szigethalomról

“Éremeső” Szigethalomról
2012. October 3.
Számos helyezés mellett két kategóriában kilenc első díjat "zsákmányoltak" az Aladin Hero Team sportolói a szigethalmi Nyílt Nemzetközi Kempo Versenyen, az elmúlt hét végén.
/vlm/Image/Show/84/
Az Aladin Hero Team tagjai Bárdosi Sándor (fehérben) olimpiai ezüstérmes birkózóval, szumó világbajnoki bronzérmessel

Szeptember 29-én került sor Szigethalmon, a városi szabadidőközpont szabad területén a Szigethalmi Szabadtéri Show Kupa nyílt nemzetközi kempo versenyre.
A programban szerepelt formagyakorlat, fegyveres formagyakorlat, törés gyakorlat, a küzdelmi számok között pedig chikara kurabe, light contact, full contact, knick down és sumo birkózás.
Az öt nemzetet felvonultató – magyar-, német- és horvátországi, romániai illetve szlovákiai sportolók – mezőnyben az Aladin Hero Team 27 sportolójával vett részt a versenyen, kik a versengés napján, szombaton hajnalban keltek útra, szülők és szurkolók társaságában.
Az “aladinosok” közül 24-en indultak a light contact versenyszámban, a további 3 sportoló full contact B-ben. Utóbbi azt jelenti, hogy az ellenfelet földre lehet vinni, ütni nem szabad, de lehet feszíteni és fojtani.
Light contactban 4 sportoló ért el negyedik helyezést, hatan lettek bronzérmesek, nyolcan ezüstérmet szereztek, míg első helyezett lett a következő 7 sportoló:
-Somogyi Cristian
-Réder Balázs
-Kovács Balázs
-Sütő Zsolt
-Sipos Norbert
-Lukács Camelia
-Tóth Dalma.
Full contac B-ben első lett:
-Scurt Ioan
-Gulácsi Norbert.
Kovács Zoltán, a csapat edzője elmondta: kisebb csapattal, csak a legjobbakkal indulva biztosan megszerezték volna a csapatok közötti első helyet is, ám nem ez volt a cél, hanem az – mint máskor is -, hogy a sportolók a lehető legnagyobb létszámban vegyenek részt versenyeken.
Azt is megtudtuk, hogy folyamatban van a klub társulása a Magyar Kempo Szövetséghez, ami által lehetővé válik majd eredményeik hivatalos elismertetése.

Keresés