Érettségi: végleges eredmények, beiratkozás a pótérettségire

Érettségi: végleges eredmények, beiratkozás a pótérettségire
2019. July 15.
Közzétették az érettségi óvások utáni eredményeit. Hétfőtől lehet feliratkozni a pótérettségire. Július 26-án iratkozhatnak fel a pótérettségire, akik átmenőjegyet kaptak a pótvizsgákon.
/vlm/Image/Show/84/
(Illusztráció)

Az idei érettségi eredményeit egy hete tették közzé. Ugyanaznap lehetett óvásokat letenni, ezeket július 9. és 12 között vizsgálták meg az érettségiztető bizottságok, a végleges eredményeket július 13-án, szombaton hozták nyilvánosságra.

Bihar megyében összesen 1101 diák nyújtott be fellebbezést, közülük nyolcan az érmihályfalvi 1. számú Technológiai Líceumból: magyarból ketten, matematikából hárman, biológiából ugyancsak hárman reméltek nagyobb jegyet elérni. Mint kiderült, ez egyiküknek sem sikerült… A részletes eredmények IDE kattintva tekinthetőek meg (a diákok ábécé sorrendjében).

Hétfőtől egy héten át lehet iratkozni a 2019-es pótérettségire, amely augusztus második felében kezdődik – közölte az oktatási minisztérium. A szaktárca tájékoztatása szerint ugyanakkor július 26-án, pénteken iratkozhatnak fel a pótérettségire azok a tanulók, akik átmenőjegyet kaptak a pótvizsgákon.

Az őszi vizsgasorozat keretében román nyelv és irodalomból augusztus 21-én, anyanyelvből 22-én, a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból 23-án, a választott tantárgyból pedig 26-án írásbeliznek a diákok. Augusztus 27-én és 28-án kerül sor a román nyelvi kompetenciákat felmérő szóbeli vizsgára, 29-én anyanyelvből szóbeliznek a tanulók, augusztus 30-án és szeptember 2-án a digitális kompetenciákat mérik fel, szeptember 2-án és 3-án pedig az idegennyelv-szóbeli zajlik. Az eredményeket szeptember 3-án 12 óráig közlik, és ugyanaznap 16 óráig fogadják az óvásokat. A végleges eredményeket szeptember 7-én hozzák nyilvánosságra.

Keresés