Érkeserűben jártak kisdiákjaink, pedagógusaink

Érkeserűben jártak kisdiákjaink, pedagógusaink
2017. April 6.
Idén is képviselték Érmihályfalvát kisdiákjaink, pedagógusaink az Érkeserűben tartott szavalóversenyen.
/vlm/Image/Show/84/
Karászi Éva és Kádár Zsuzsa tanitók előtt (balról) Nagy Áron, Egri Timea, Lunczer Dániel, Szilágyi Dóra (Dáné Panna "lemaradt" a csoportképről)

A VIII. Számadó Ernő Szavalóversenyt tartották meg az elmúlt hét végén Érkeserűben. Az elmúlt tíz évben a Budapesten született, de érmellékivé lett költő emlékét szavaló és mesemondó versenyekkel is ápolták a róla elnevezett művelődési egyesület szervezésében, volt, amikor csak szavaló, máskor csak mesemondó verseny volt, de akadt esztendő, amikor mindkettő.

Idén 80-an neveztek, végül 7 településről (Kiskereki, Érkeserű, Asszonyvására, Margitta, Érkörtvélyes, Érsemjén, Érmihályfalva) 78-an álltak a zsűri elé: 15 előkészítő osztályos, 32 I.-II. osztályos, 21 III.-IV. osztályos és 10 V.-VIII. osztályos. A 0.-IV. osztályosok Arany János, Kányádi Sándor és Szabó Magda verseivel készülhettek, az V.-VIII. osztályosoknak Számadó-verseket kellett tudniuk.

E versenyen hagyományosan részt vesznek érmihályfalviak is, nem csak diákok, de pedagógusok is. Most a kisebbeknél (0.-I.-II. osztályosok) Karászi Éva tanítónő, a nagyobbaknál Boros József ny.tanár volt a zsűri tagja.

Az eredményhirdetés során kisdiákjaink közül Dáné Panna és Egri Tímea oklevelet, illetve különdíjat vehetett át, míg az előkészítősök mezőnyében Lunczer Dániel megosztott első, Szilágyi Dóra megosztott második helyet, Nagy Áron harmadik helyet érdemelt ki.

Keresés