Érmellék 2009 Fotóklub: 4. születésnap

Érmellék 2009 Fotóklub: 4. születésnap
2013. July 5.
Az Érmellék 2009 Fotóklub a napokban ünnepelte 4. "születésnapját". Ennek alkalmából Bíró Károly klubelnök készített rövid számvetést, ez olvasható az alábbiakban.
/vlm/Image/Show/84/

Az Érmellék 2009 Fotóklub a napokban ünnepelte 4. “születésnapját”. Ennek alkalmából Bíró Károly klubelnök készített rövid számvetést, ez olvasható az alábbiakban.

Klubunk, az Érmellék értékeinek mentése és népszerűsítése céljából alakult 2009-ben. Összesen 15 kiállítást szerveztünk eddig itthon és külföldön, részint saját , részint vendégművészek alkotásaiból. A tavalyi évben két alkalommal népszerűsítettük külföldön városunkat. Az idei Nyíló Akác ünnepségen “A mi Érmellékünk” címen ízelítőt adtunk az utóbbi idő alkotásaiból. Hogy mindenki számára elérhető legyen, ezért Facebook-oldalunkon tároljuk és publikáljuk az általunk készített, vagy gyűjtött képanyagot. Több mint 2000 látogató 3.500 témába illő fotónak, 40 témák szerint létrehozott albumnak lehetett a szemlélője. Archív fotógyűjteményünk közel 500 fotóból áll és folyamatosan bővül. A “Natura 2000” című albumunkban a környék élővilágát próbáljuk bemutatni, térképekkel, tájfotókkal, növény és állatfotókkal, javasolt tan-útvonalakkal. Városunkat bemutató virtuális képeslap-gyűjtemény kivitelezésén dolgozunk. Hónaponként megújuló versenyt szerveztünk a városunkról és a tájegységről készült fotók készítésére. Polgármesteri javaslatra rendben tartott utcafront-fotókkal, szép házakat bemutató albummal próbáljuk népszerűsíteni a városszépítő akciót. Sorozatot nyitottunk városunk képzőművészeinek, alkotásaik bemutatására. A fotózást kedvelők számára fotótechnikai és fotóesztétikai sorozatot indítottunk. Eddig több, a nyilvánosság részére is nyitott tanfolyamot szerveztünk különböző fotózással kapcsolatos témákban. Klubunk tagjai teszik ki az Önkéntes Környezetvédők néven indult, majd Zöld Kommandó néven újraalakult csoport tagságának zömét. Facebook-oldalunk látogatói összességében 22.000 (!) tetszésnyilvánítással, több ezer megosztással és mintegy 3000 hozzászólással értékelték törekvéseinket. Ezen hozzászólások túlnyomó része dicséret, biztatás, gratuláció. Oldalunk adminisztrálása és karbantartása több száz munkaórát vett igénybe. Klubunknak összesen 28 tagja van, ebből 7 állandó tag, 21 pedig úgynevezett szimpatizáns tag (“rendes tag” aki állandó jelleggel részt vállal programjaink kivitelezésében, a szimpatizáns számára ez fakultatív). Klubelnök Bíró Károly, egyben a facebook-oldal adminisztrátora is, alelnök Crisan Sándor. Terveink között szerepel évente egy-egy retrospektív kiállítás szervezése, valamint fotóalbumok kiadása a facebook-oldalon összegyűlt képanyag felhasználásával. Az Érmellék 2009 Fotóklub továbbra is várja a fotózás iránt érdeklődők jelentkezését, akik beléphetnek a tagok és szimpatizánsok sorába.

Keresés