Érmelléki ízek a húsvéti vásárban

Érmelléki ízek a húsvéti vásárban
2017. April 20.
Nem csak fotókon és alkotói által, de az ünnepi ízeivel is bemutatkozott a váradi húsvéti vásárban az érmelléki települések sorában Érmihályfalva. Volt keletje a helyben készített fánknak (is).
/vlm/Image/Show/84/
Nyakó József polgármester (balról) és felesége társaságában a vásáros küldöttség

Az ünnepet megelőző héten tartották a nagyváradi Szent László téren a húsvéti vásárt. Az ebből az alkalomból felállított faházikók egyikében naponta az Érmellék egy-egy települése is megmutathatta magát. Nagycsütörtökön Érmihályfalván volt a sor, mely igen nagy választékot kínált az érdeklődőknek. A szervezők által rendelkezésre bocsátott tévékészüléken mintegy 10 perces videóanyag futott ismételve magát, a várost bemutató, illetve különböző rendezvényeken készült fotókból összeállítva. A képzőművészeket, kézműveseket Kovács Éva, Torda Csilla, Kiss György és Farkas Ferenc képviselte, akik természetesen alkotásaikat is közszemlére tették.
Azok sem jártak rosszul, akik nem csak a látnivalókra voltak kíváncsiak, de harapnivalóra is számítottak: a húsvéti asztalra való kolbász-falatkák, kalácsok, bejglik, tepertős pogácsák mellett a helyi Szépkor nyugdíjas egyesületet képviselő Borbély Ilona és Erdei Margit közel 300 fánkot szaggatott és sütött ki a helyszínen, a porcukros ínyencségnek volt is keletje. Gyula Lehel, az érmelléki méhésztalálkozók szervezője mézet küldött a vásárba, de egy-egy gyűszűnyivel a “mihályfalvi mézesből” is lehetett kóstolni, ez az a tölgyfahordóban érlelt lépesmézes pálinka, melyet január végén megválasztottak a város sajátos italának. A délután 14 órától este 21 óráig nyitva volt házikónál a Nyíló Akác néptánccsoport tagjai, Borbély-Simon Csenge és Bíró Barbara, illetve az önkormányzatot képviselő Chirai Beáta fogadta az érdeklődőket.
(erdon.ro)

Keresés