Érmelléki táncosok Debrecenben és Magyarkanizsán

Érmelléki táncosok Debrecenben és Magyarkanizsán
2013. April 25.
Április hónapban megkezdődött a tánc-szezon az érmihályfalvai, érkörtvélyesi és értarcsai modern tánccsoportoknak is, akik már Debrecenben és Magyarkanizsán jártak.
/vlm/Image/Show/84/
Az érmelléki táncosok csoportja Debrecenben

Debrecenben a 9.Flaszter Ászai táncversenyt rendezték meg április elején, melyen érmelléki táncosok második alkalommal vettel részt, tudtuk meg Máté Zsolttól, a három település tánccsoportjainak vezetőjétől.

A debreceni egy igazi “bulis verseny”, ahol a versenyszellem megfér a baráti hangulat mellett, a versenyzők biztatják egymást, és gratulálnak egymásnak az elért eredményekhez. Az érkörtvélyesi Silver Wings csoport megismételve tavalyi eredményét, újra a harmadik lett, míg az érmihályfalvai megújult Forever Dance hip-hop csapat, az értarcsai X-Team és az érkörtvélyesi Fly Away és Best of Dance először léphetett színpadra Debrecenben.
Április harmadik hétvégéjén 21. alkalommal szervezték meg a vajdasági Magyarkanizsán az Euro Show Dance Fest elnevezésű táncversenyt, melynek már zsinórban 4. éve vannak érmelléki résztvevői. Idén 262 produkciót láthatott a közönség különböző táncstílusokban, az előadók pedig minden korosztályt képviseltek az ötéves gyerekektől kezdődően. Az egész napos versenyre a hazai szerbiaiak mellett Romániából, Magyarországról, és Horvátországból érkeztek táncosok. A nevezett három érmelléki település képviselte Romániát, és 9 versenyszámban indultak, a következő eredményeket elérve:

  1. Best of Dance (Érkörtvélyes): Hip Hop/Csapat/junior korosztály – 3. helyezés
  2. Silver Wings (Érkörtvélyes): Hip Hop/Csapat/gyermek korosztály – 2. helyezés
  3. Fly Away (Érkörtvélyes): Hip-Hop/Csapat/mini korosztály – 1. helyezés
  4. Forever Dance (Érmihályfalva): Hip-Hop/Formáció/mini korosztály – 1. helyezés
  5. X-Team (Értarcsa): Hip-Hop/Formáció/Junior korosztály – 3. helyezés
  6. Somogyi Orsolya-Orosz Mária (Érmihályfalva): Hip-Hop/Duó/junior korosztály – 3. helyezés
  7. Somogyi Csilla-Szőke Tekla Jázmin (Érkörtvélyes):Hip-Hop/Duó/mini korosztály – 1. helyezés
  8. Szabados Zoltán (Érkörtvélyes): Hip-Hop/Szóló/Junior korosztály – 5. helyezés
  9. Varga Mónika (Érkörtvélyes): Hip-Hop/Szóló/Junior korosztály – 6. helyezés.

A 46 táncos nem csak eredményekkel, de élményekkel gazdagon térhetett haza, ám pihenésre nem sok idő jut, ugyanis június 2-án vesznek részt Margittán a hivatalos IDO (Nemzetköti Tánc Szövetség)

-bajnokságon.

Keresés