Érmihályfalva csapata sorozatban, immár harmadik alkalommal hozta el a fődíjat Nagyváradról

Érmihályfalva csapata sorozatban, immár harmadik alkalommal hozta el a fődíjat Nagyváradról
2022. December 6.
trofea

December 3-án 9. alkalommal került megrendezésre a nagyváradi Era Shopping Center parkolójában a D’ale porcului disznótoros fesztivál. Bihar megyéből tizenhárom önkormányzati csapat nevezett a versenyre a következő településekről: Érmihályfalva, Avram Iancu (Keményfok), Diosig (Bihardiószeg), Răbăgani (Robogány), Pomezeu (Kispapmező), Tulca (Tulka), Căuașd  (Kávásd), Dobrești (Bihardöbrösd), Roșia (Biharrósa), Sântandrei  (Szentandrás), Nojorid (Nagyürögd), Girișu de Criș (Körösgyéres) és Căbești (Biharkaba).

A csapatok hasított félsertést kapnak melyből, minél autentikusabb, régebbi időket idéző disznótoros étkeket kellett elkészíteniük. A csapatok nehéz döntés elé állították a szakemberekből álló zsűrit, amely különböző kategóriákban, toroskáposzta, hurka-kolbász valamint különleges étkek kóstolása után, minden szempontot figyelembe véve Érmihályfalva válogatottjának ítélték a fesztivál trófeáját.

Ștefan Bercea zsűrielnök elmondása szerint, az étel íze, külleme, elkészítési módja alapján, döntöttek a győztes kilétéről.

Érmihályfalva csapatát a következők alkották: Todor Maria, Oláh Imre, Bába Mária, Todor Iulian, Molnár József, Bíró Imre.

A versenyző csapatok igyekeznek nem csak a disznótoros ételek ízére és esztétikus tálalására hangsúlyt fektetni, hanem a rendelkezésre bocsájtott sátrat is minnél hangulatosabbá, autentikusabbá tenni. Fontos a tálalt finomságokhoz adott kenyér íze, minősége is, bár ez nem része a pontozásnak de cseppet sem elhanyagolható.

A csapat tagjai ez úton is köszönetet mondanak az adonyi pékségnek, hogy nem csak ízletes hanem az esemény logójával ellátott méretes kenyerekkel segítették őket a győzelemhez.

Balázs  József  Attila

Keresés